Verzet Elspeet duurt een ruime 20 minuten

Zwart Wit’63 ging op bezoek bij Elspeet. Beide teams spelen in het thuistenue met zwartwitte verticale strepen. De bezoekers uit Harderwijk hadden daarom het blauwzwart gestreepte uitshirt aangetrokken. In de aanval waar de Elspeters goed verzet boden.

Verzet duurt kort

De Elspeters zijn gepromoveerd naar de 3e klasse. Zwart Wit’63 acteert daar inmiddels al voor het 5e achtereenvolgende seizoen. Het klasseverschil zou er niet meer moeten zijn, maar na 24 minuten brak van de Loo de lans voor Zwart Wit. Hij liet de 0-1 optekenen.

Nog 2 erbij

Dave van der Sluis plaatste in de 31e minuut lange bal naar voren en bereikte Doppenberg. Na een korte solo maakte hij met een geweldig schot de 0-2. Vlak voor rust was het Jansen die met mooie vrije trap de Elspeetse keeper wederom het nakijken gaf. In de 36e minuut was het raak voor aanvoerder Mous. Alleen niet zoals iedereen verwachtte. Mous werd tegen hoofd geraakt en moest geblesseerd het veld verlaten. Met treffers van Doppenberg en Jansen zat Zwart Wit comfortabel in het zadel toen de rust begon.

Gemakzuchtig

Zwart Wit’63 begon gemakzuchtig aan de 2e helft en Elspeet kon daardoor wat meer in hun spel komen. Kansen bleven echter uit. Na een kwartier maakte Jansen wederom korte metten met de Elspeetse doelman. Deze keer kwam hij vanuit een individuele actie voor de keeper en schoot hij de bal langs hem heen. Hierna leek het erop dat beide teams het wel best voor de eerste zaterdag in de competitie.

Frisse spelers

De 2 wisselspelers van Zwart Wit in de 2e helft moesten zorgen voor het laatste beetje pit in het team. Dit lukte aardig. In de laatste 3 minuten van de officiële speeltijd prikten zij er ook allebei nog 1 in. In de 87e minuut schoot Zahrradi de 0-5 erin en 2 minuten later was het Visser die met een mooie krul van z’n linkerbeen de 0-6 liet optekenen.