ONS Sneek bezorgt VVOG eerste seizoensnederlaag

Foto: Still YouTube

Afgelopen zaterdag ontving VVOG thuis ONS Sneek. Een team dat al jaren in de hogere regionen van het zaterdagamateurvoetbal acteert. Vorig seizoen in het eerste jaar 3e divisie had VVOG het beide wedstrijden zwaar tegen de gasten uit Sneek. Dit seizoen start voor VVOG zeer goed en voor ONS is de competitiestart bijzonder slecht.

Start is vol gas

In het eerste kwartier is het vooral VVOG dat de toon zet. Beide teams krijgen wel een grote kans. In de 9e minuut is het Guido de Graaf die de bal niet in de goal weet te koppen. De kans van ONS wordt door Frans Koornberg gekeerd. Na krap 20 minuten voetbal komt ONS Sneek gevaarlijk uit een counter en schiet de bal naast. Hierdoor zakt de thuisploeg wat in, wat er voor zorgt dat ONS Sneek nog beter in de wedstrijd komt.

VVOG kan tij niet keren

In de 34e minuut weet VVOG een mooie voorzet te produceren, maar de bal komt te hoog overzeilen. Door snel voetbal weet ONS Sneek, ondanks buitenspel, wederom Koornberg te bereiken. In de 40e minuut wordt het countervoetbal van de Snekers dan beloond met een goal. VVOG heeft vooral in de slotfase van de eerste helft moeite met het pareren van de snelle aanvallers van ONS.

Vers uit de kleedkamer

De start van de tweede helft is voor VVOG een kopie van de start van de wedstrijd. Na 6 minuten volgt al de eerste grote kans. Via de kluts komt de bal in de goal en via de lat schiet deze toch weer naar buiten. In de 58e minuut krijgt VVOG dan een corner en deze wordt snel ingezet. Het hoofd van Jeffrey Arends wordt bereikt en de gelijkmaker is een feit.

Opleving ONS

Kort na de goal van VVOG lijkt ONS Sneek ineens weer wakker te worden. Direct na de aftrap wordt het kunnen van Koornberg weer getest door ONS. Koornberg slaagt.  Even later krijgt ONS Sneek een vrije trap waar VVOG het duidelijk niet mee eens is. De vrije trap wordt van dichtbij ingekopt. Bij de thuisploeg is te merken dat ze een gelijkmaker nog wel zien zitten en er lijkt een alles-of-niets-fase ingezet te worden. Met nog 2 grote kansen in de laatste 5 minuten voor Frank Hol hing de gelijkmaker in de lucht, maar hij kreeg de bal er niet in.

Samenvatting

JTAV maakte weer een reportage voor VVOG TV.

Nabeschouwing

De nabeschouwing met de beide trainers is ook gemaakt door JTAV.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen