Wedstrijd gaat lang gelijk op in Lelystad

Via Zwart Wit’63: Na de 2 thuiswedstrijden die teleurstellend in een gelijkspel waren geëindigd, moest Zwart-Wit’63 afreizen naar Lelystad voor de uitwedstrijd tegen Unicum. Unicum is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en wordt dit seizoen gezien als één van de favorieten voor de titel.

Onwennige start

Zwart-Wit’63 begon wat onwennig aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de openingsfase in een grote kans voor Unicum. Maar Dave van der Sluis kon de inzet nog net blokken. Zwart-Wit’63 herpakte zich en de wedstrijd kwam langzaam in evenwicht. Unicum had weliswaar iets meer balbezit, maar de kansen waren voor Zwart-Wit’63. Eerst was Quintin Slagtand dicht bij de openingstreffer en even later leek Maurice van Plateringen voor Zwart Wit’63 te scoren. Maar de inzetten van beide spelers werden gestopt door de keeper van Unicum.

Spannend slotstuk

Vlak voor rust leek een Zwart Witter alleen op de keeper van Unicum af te gaan, maar de scheidsrechter nam ten onrechte het vlagsignaal van zijn assistent over. In de laatste minuut voor de rust werd een treffer van Unicum afgekeurd omdat de spits verdediger Reijer Roelofsen naar beneden trok. Al met een terechte ruststand van 0-0.

Vrije trap

In de 3e minuut van de 2e helft kreeg Zwart-Wit’63 een vrije trap schuin voor doel. Martijn Smits leek de bal voor te geven, maar schoot onverwachts in de korte hoek, net aan de verkeerde kant van de paal. Het leek een signaal voor een goede 2e helft van Zwart-Wit’63, maar Unicum nam vanaf dat moment het initiatief. Het liet in die fase zien waarom het als een favoriet voor het kampioenschap wordt gezien. Zwart-Wit’63 werd teruggedrongen en kwam nog maar weinig op de helft van Unicum. In de 56e minuut kon een spits alleen op het doel van Zwart-Wit’63 afgaan, maar zijn inzet werd door David Houtman met hulp van de paal tot corner verwerkt.

Karakter

In de 63e minuut werd een vrije trap op de lat boven David Houtman geschoten. Even leek Zwart-Wit’63 te bezwijken onder de druk van Unicum, maar juist in die fase toonden de Harderwijkers karakter. Zwart-Wit’63 kwam weer vaker op de helft van Unicum en ook kwamen er weer kansen.

Toen kwam de goal

Eerst kon Martijn Smits alleen op de keeper afgaan en in de 82e minuut was het Jordy Ernsten die de 0-1 leek te maken. Maar beide spelers wisten alleen voor de keeper niet te scoren. In de 82e minuut was het wel raak. Nick Doppenberg kopte de bal door op Hassib Qoraishi en de kleine middenvelder wist alleen voor de keeper wel te scoren: 0-1.

Kopgoal

Lang kon Zwart-Wit’63 niet genieten van de voorsprong, want 1 minuut later was het alweer gelijk. Waar de verdediging al het hele seizoen staat als een huis, stond in eens een aantal spelers van Unicum vrij bij de 2e paal. De spits van Unicum kon daarom de gelijkmaker ongehinderd inkoppen: 1-1.

Nog even aanzetten

De thuisploeg ging op jacht naar de overwinning. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de 92e minuut wist Unicum toch de overwinning te forceren. Een voorzet werd niet goed beoordeeld. De kopbal werd in eerste instantie nog wel gekeerd, maar de rebound was wel raak: 2-1. Met een soort alles of niets spel probeerde Zwart-Wit’63 in de laatste paar minuten toch nog gelijk te maken, maar de prima scheidsrechter floot uiteindelijk bij een 2-1 stand af. Gezien het spelbeeld geen onverdiende uitslag, maar door het scoreverloop voelde de nederlaag wel erg zuur aan.