Blessuretijd zorgt voor Hierdens hakbijl

VV Hierden heeft de eerste zege van het seizoen weten te boeken. Go Ahead Kampen kwam op bezoek bij de Hierdenaren. VV Hierden snakte naar een driepunter en Go Ahead had wat goed te maken na het verlies tegen VV Nunspeet vorige week.

Spannende wedstrijd

Terwijl Hierden vanaf het eerste fluitsignaal de sterkste van de twee was zorgde de, ietwat knullig verdedigde, 0-1 van Go Ahead Kampen voor een achterstand. In de 16e minuut werd een slap tikkie terug onderschept door Go Ahead. Hierden gaf zich niet zomaar gewonnen, maar door de aanvalspogingen werd het team van trainer Peter Epe ook wat slordiger in het spel. Gelukkig voor Hierden viel in de 34e minuut de gelijkmaker. Hij kwam van de voeten Ali Akachar. Dit leek een keerpunt in de wedstrijd. Het begon weer wat beter te lopen bij Hierden.

Blessuretijd

Ook na rust kon Hierden goed blijven voetballen. Het was duidelijk dat ook Go Ahead Kampen niet voor niks was gekomen. Van beide kanten werd er goed gevoetbald en het waren wederom de bezoekers die op voorsprong kwamen. In de 73e minuut scoorde Goa Ahead de 1-2. Dat de kansen in de wedstrijd verdeeld waren bleek wel in de 84e minuut. Denzel werd neergelegd in de 16 en versierde daarmee een penalty. Deze werd benut door Mulder die koelbloedig de 2-2 maakte. Na de 90 minuten officiƫle speeltijd ging het spel nog even door. In de 92e minuut werd een vrije trap fraai door Klaassen afgemaakt. En 3 minuten later was het Ali Akachar die zelfs nog 4-2 liet optekenen.

Strijd

Volgende week moet vv Hierden aantreden in Nunspeet. Op sportpark de Wiltsangh worden de Hierdenaren dan om 14.45 uur ontvangen door vv Nunspeet. Beide teams hebben niet de verwachte start in de eerste klasse D. De ploeg van Freddy Smit heeft 9 punten uit 5 wedstrijden en de ploeg van Peter Epe moet het doen met 6 uit 5.