Goede seizoensstart VVOG dreigt te vervliegen na nieuwe nederlaag

Door Hans Janssen. Tegenstander ODIN’59 had al na 3 minuten de uitgangspositie waarvoor ze naar Harderwijk gekomen waren. VVOG verdedigde een corner slecht, waardoor 2 vrijstaande spelers van ODIN elkaar al koppend vonden in de doelmond. Keeper Frans Koornberg was kansloos op de tweede kopbal van spits Dikker (0-1). De Harderwijkers nog wel 87 minuten om de achterstand ongedaan te maken.

Weinig kansrijk

Die tijd bleek veel te kort. VVOG werd de bal gegund in het verloop van de wedstrijd, maar kwam zelden of nooit in kansrijke positie. De vleugels bleken lam, duels werden te vaak verloren, individuele acties mislukten veelvuldig en het spelletje van ODIN’59 bleek VVOG helemaal niet te liggen.

Goede organisatie

ODIN bleek uitstekend georganiseerd te voetballen en kon vanuit die organisatie ook regelmatig gevaarlijk ten aanval trekken. In de 18de minuut was het bijna 0-2. Een snelle aanval over links hoefde alleen nog maar langs Frans Koornberg getikt te worden. Dat gebeurde, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor was de wedstrijd niet meteen al gespeeld.

Weinig tegenstand

VVOG stelde er in het vervolg van de eerste helft weinig tegenover. Met de te trage opbouw en het gebrek aan voetbalintelligentie wist ODIN’59 prima raad. Het liet VVOG het spel opbouwen en trachtte bij balverlies er onmiddellijk uit te komen. Hun spelconcept werd uitstekend uitgevoerd; een geoliede machine waarin iedereen wist wat hij moest doen. Dat kon van VVOG niet gezegd worden. Het was onsamenhangend, dolend en kansarm.

Goede start 2e helft

De rust werd bereikt met de 0-1 achterstand en er werd wat anders gevraagd voor de tweede helft. Dat gebeurde gelukkig. Met Tim Muller in de spits naast Guido de Graaf en Yorick Hogetoorn achterin – tezamen met Jan Jurrien Hop en Zakaria Fadili – trok VVOG opportunistisch ten strijde. Het begin zag er veelbelovend uit. Niet in de laatste plaats omdat ODIN’59 naar de juiste tegenzet zocht. Nadat die was gevonden door de kopsterke spits Milo Cremers naar achter te halen was de angel er snel uit.

Aanvallend niet sterk

Wanneer dan ook nog van de vleugels nauwelijks bruikbare voorzetten komen was het duidelijk dat VVOG vanmiddag voetballend het onderspit zou delven. Een vrije trap, een afvallende bal of een corner waren de enige gevaar-momentjes. Veel te weinig om van drie punten te dromen. Nou, een puntje misschien dan? Eerst moest Frans Koornberg weer fantastisch uitlopend de nekslag voorkomen door de bal van de schoen van de doorgebroken speler van ODIN te plukken. Daarna werden nog drie wissels ingebracht om dat ene puntje te pakken.

Tevergeefs

Het bleek allemaal tevergeefs. De keeper van ODIN’59 werd nooit echt op de proef gesteld en VVOG stevende af op een kansloze nederlaag en zakt nu naar de middenmoot na drie achtereenvolgende nederlagen.