Goed spelend VVOG verdrijft de kou met belangrijke zege op ACV

Door Hans Janssen – En koud was het vanmiddag! Berekoud. Poetin had een Siberische beer losgelaten op de Strokel. Het deerde VVOG overigens 75 minuten lang niet. Het speelde een van zijn betere thuiswedstrijden van dit seizoen. Jammer dat na twee grote kansen op 3-0 VVOG tegenstander ACV in de wedstrijd liet komen door toch nog de aansluitingstreffer toe te staan. Daardoor werd het in het laatste kwartier nog onnodig billen knijpen.

Begin goed

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de onlangs overleden clubman Gerrit Roelofsen. VVOG startte voortvarend; met verzorgd combinatievoetbal, bravoure en beleving, veel positiewisselingen en altijd met de intentie vooruit te voetballen. De hand van de nieuwe trainer Hennie in ’t Hof bleek al snel zichtbaar. Hij liet ze ook de hele wedstrijd flink wapperen. De aanwijzingen langs de lijn tijdens de wedstrijd zorgde ervoor dat er van verslapping geen sprake kon zijn. Zijn enthousiasme verankerde zich in het spel van VVOG. Het was veel aan de bal en dat was in de bijtende kou ook nog eens een prettige bijkomstigheid.

Voorsprong

Hoewel veel balbezit en op de helft van ACV spelend waren de kansen toch schaars. Er was moeilijk doorheen te combineren. Met de regelmatige positie-wisselingen had ACV het achterin soms wel moeilijk. In de 40ste minuut kwam zo de weer goed spelende Wesley de Klein vrij op en bediende Pernelly Biya in de spits met een prachtige afgemeten voorzet. Zijn kopbal vond de uiterste rechterhoek achter de tevergeefs graaiende handen van de keeper van ACV. Een prachtgoal uit een prima voorbereiding en tevens een belangrijke opsteker zo vlak voor de rust.

Na rust weer door

VVOG bleef ook na de rust het spel dicteren. In de 47ste minuut zette de uitstekend spelende Wilko Braam Pernelly Biya alleen voor de keeper. In de afwerking faalde de spits echter. Maar in de 59ste minuut werd het door zijn toedoen wel 2-0. Uitgeweken naar links bediende hij met een mooie voorzet de sterk spelende Joshua Tijdens. Zijn bekeken kopbal bleek volstrekt onhoudbaar.

Slotfase

VVOG had in de 74ste minuut de wedstrijd in het slot kunnen gooien. De ingevallen Frank Hol werd door Harrie Kersten, die voetbalt alsof ie al jaren op derde divisie nivo acteert, met een prachtig steekballetje op weg naar de doelman van ACV gestuurd. Helaas werd zijn inzet met de voet gestopt. En als je dan zelf geen afstand neemt en de tegenstander het laatste kwartier 1 tegen 1 achterin gaat spelen kan de aansluit-treffer zomaar vallen. En dat deed ie door toedoen van Gijs Jasper in de 75ste minuut (2-1).

Krap aan tegen het einde

Het werd toch nog onnodig benauwd in het laatste kwartier. Maar ook aan de andere kant kwam af en toe ruimte. Frank Hol had pech met een mooie actie die eindigde met een hard schot op de paal. Maar ook ACV zag nog een keer een inzet net voorlangs gaan. Het bleef bij 2-1. Een verdiende overwinning, bij elkaar gevoetbald met goed voetbal in 75 minuten.