Derby tussen VVOG en DVS valt in laatste minuten naar Harderwijkse kant

Lang leek het erop dat de punten in de derby tussen Harderwijk en Ermelo verdeeld zouden worden. Beide teams speelden een prima pot voetbal, maar geen van beiden excelleerde door het maken van een goal. Pas in de slotfase van de match kwam VVOG met 2 goals als winnaar uit de strijd.

Derby gelijk op

De wedstrijd tussen de twee ploegen uit de 3e divisie ging lang gelijk op. VVOG was wel aan de betere hand en gezien de stand in de competitie was dat niet iets wat iedereen had verwacht. Met een volle bak op de Strokel, er waren rond de 2500 toeschouwers, werden de Harderwijkers getrakteerd op gele bloemen. De harde kern van DVS had een helikopter ingehuurd om deze uit te stooien op het sportpark.

Eerste helft

De kansen die VVOG in de eerste helft kreeg wisten de groenwitten niet om te zetten niet om te zetten. De grootste mogelijkheid was in de 15e minuut. Mike Ahrens wist zijn vorige club niet op achterstand te zetten. Een vrije trap van Snijders ging helaas voor VVOG vlak voor het rustsignaal naast de goal achter de lijnen.

Na de thee

Na de thee begon DVS wat meer te ruiken aan de kans op een overwinning. De Ermeloƫrs waren wat sterker, maar kwamen er amper aan te pas. De DVS aanvalslinie had moeite met de goedwerkende buitenspelval van VVOG. Regelmatig ging de vlag voor buitenspel omhoog. De verdediging van VVOG liet weinig toe en organisatorisch stond de thuisploeg als een huis.

Slotfase

5 minuten voor tijd was het dan toch tijd voor de start van een groenwit feest. Rihairo Meulens scoorde de 1-0. Niet veel later gaf hij ook de assist van waaruit Pernelly Biya tekende voor de 2-0. Dit deed de thuissupporters wederom juichen en voor een kleine trilling op de schaal van Richter met de Strokel als epicentrum.