Sporters van het afgelopen jaar gehuldigd

Foto:

De sportverkiezingen van de gemeente Harderwijk werden dit jaar grootser aangepakt dan anders. In sporthal Stadsweiden was een ‘mini’-gala georganiseerd.

Prestaties

De sporters die het hele jaar door een medaille (1, 2 of 3) wisten te winnen op een NK, EK of WK kregen allemaal een Harderwijker sportpenning. Dit waren nogal wat sporters. Wethouder Sport Marcel Companjen: “Sporten is belangrijk voor iedereen. Daarom willen wij de sporters die in 2018 een medaille hebben gewonnen, in het zonnetje zetten. Vooral de brede selectie aan sporters waar wij Harderwijkers in hebben gepresteerd, vinden wij bijzonder.”

 • Vera Voorbach, 1e WK Hansa klasse zeilen
 • Gert Jan Folkers & Annemiek Folmer, NK senioren Latin, NK senioren debutanten, NK senioren basic standaard & latin dans
 • Eline Westhuis & Valerie Bosschart, Brons WK junioren trampolinespringen
 • Oumaima Araab, Nederlands Kampioen Karate junioren 16-17 jaar
 • Yasmin Balallo, Nederlands Kampioen karate Kata meisjes 8-9 jaar 2017
 • Melora Kranen, Nederlands Kampioen karate Kata meisjes 8-9 jaar 2018
 • Jeremy Robbemond, 3 x goud, 1 x brons NK Masters Atletiek 2018
 • Klazien Kleermaker, NK vaardigheid klasse M 2017 en NK dressuur klasse M 2018
 • Lisa Kruger, 25 medailles op verschillende EK’s, NK’s en ONK’s
 • Martijn Kleermaker, Nederlands Ranking Kampioen darts 2017/2018
 • Mitchell van Dijk, Nederland Kampioen karten microklasse, 2e BeNeLux Kampioen, 3e WK rotax max challenge
 • Puck Verhoef, 2e EK Masters Synchroonzwemmen
 • Sjoerd Krolis, Nederlands Kampioen turnen 4e divisie
 • Tim Loedeman, Nederlands Kampioen biljarten libre klein 3e klasse
 • Damon Dekker, Nederlands kampioen kickboksen -54 kilo
 • Henk v.d. Kaaij & Bianca van Damme, NK hoofdklasse 6 dans, NK senioren debutanten standaard & latin, NK debutanten basic standaard & latin dans

Sporters van het jaar

Een terugkerend item tijdens de sportverkiezingen in Harderwijk zijn de sporters van het jaar. Per categorie waren er 3 genomineerden. Deze genomineerden werden door een vakjury beoordeeld. De uitslag van deze voor 40% mee in het eindresultaat. De overige 60% van hun puntentotaal konden de sporters krijgen van de inwoners van Harderwijk en Hierden.

Sporters van het jaar

De vrouw die afgelopen zwemseizoen 25 medailles over heel de wereld wist te veroveren, Lisa Kruger, is verkozen tot sportvrouw van het jaar.

Jeremy Robbemond werd gisteren onder het toeziend oog van zo’n 200 genodigden benoemd tot sportman van het jaar. Hij behaalde 4 medailles tijdens de NK Masters Atletiek 2018.

Jeugdsporters van het jaar

Het jeugdsportteam van het jaar is CKV Unitas/Perspectief E 1 geworden. Zij waren afgelopen seizoen ongeslagen veldkampioen. Volgens trainer Niels van der Beek komt dat maar door 1 ding: “Dit team wil sporten en dat maakt dat ze zo goed gepresteerd hebben.”

Bij de sporttalenten tot en met 12 waren er twee winnaars.  Yasmine Balallo (trampolinespringen en karate) en Eline Westhuis (trampolinespringen).

Bij de sporttalenten (13 tot en met 18 jaar) ging de prijs naar Oumaima Aarab. Zij kreeg de prijs voor prestaties in het karate.

Meest bijzonder sportprestatie

Er was dit jaar ook een prijs voor meest bijzondere sportprestatie van het jaar. Dit kan op maatschappelijk en/of sportief gebied zijn. John Kuipers van Nakama Gym mocht deze prijs in ontvangst nemen. Hij verwachtte het niet: “Wij doen het met z’n allen. Ik heb de eerste steen gelegd en de rest komt van de 350 leden van onze school.” Vanwege de mogelijkheden die zijn sportschool biedt aan mensen die een afstand hebben tot de maatschappij. Door gericht met hen te sporten, kunnen zij makkelijker blijven meedraaien.

Vermaak

Er was tijdens het ‘mini’-gala ook voor vermaak gezorgd. De avond werd geopend door de sporters van Primitive Gym. Zij gaven een performance Calisthenics. Bij deze sport gebruik je je lichaam als fitnesstoestel. Tijdens de avond kwam freestyle soccer artist Josh het podium op. Met opzwepende muziek toverde hij een hoop voetbaltrucjes het podium op. Josh: ”Ik word veel gevraagd bij scholen en ik probeer dan altijd te laten zien dat de bal een middel is om actief bezig te zijn.”

Video

Van het evenement is ook een video gemaakt. Deze verschijnt later deze week.

Reacties