Dikke winst voor Zwart-Wit

18 sep 2016, 14:06 Sport
voetbal lijn stuiter grasveld eigen foto
Na de matige seizoenstart (2 wedstrijden 1 punt) was de opdracht tegen BAS duidelijk: er moest gewonnen worden. BAS is de competitie nog slechter begonnen, want in de voorgaande 2 wedstrijden werd er 2 keer verloren. Zwart Wit’63 heeft vorig seizoen 2 keer verloren van de gasten uit Biddinghuizen, dus de ploeg was gewaarschuwd.

Slappe start

Net als in de eerste 2 wedstrijden van het seizoen begon Zwart Wit’63 matig aan de wedstrijd. Zwart Wit’63 speelde slordig en het had totaal geen grip op de speelwijze van BAS. Daarnaast voetbalde BAS in de openingsfase makkelijker en gewoon beter dan Zwart Wit’63. Alleen al in de eerste 10 minuten moest keeper David Houtman ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen. Maar in de 13 e
minuut kon ook hij niet voorkomen dat BAS op een terechte voorsprong kwam. Er werd door de verdedigers van Zwart Wit’63 niet en onvoldoende ingegrepen, waarna de speler van BAS geen moeite had om 1-0 binnen te schuiven.

Erger voorkomen

Zoals gezegd een volkomen terechte voorsprong. Zwart Wit’63 mocht op dat moment zelfs van geluk spreken dat de achterstand niet groter was. Net als de vorige wedstrijd leek het tegendoelpunt de thuisploeg enigszins wakker te schudden. Zwart Wit’63 haalde nog steeds niet het niveau dat het zou moeten halen, maar langzaam knokte het zich terug in de wedstrijd. Vooral Mohammed Aheddouch werd steeds dreigender.

Penalty

Vlak voor rust werd hem een na een overtreding in het strafschopgebied een penalty onthouden. Maar omdat de penalty niet werd gegeven, gingen beide ploegen vlak daarna met een 0-1 stand rusten. Over de hele eerste helft gezien een terechte voorsprong voor BAS.

Opstelling

Met een wisseling in de voorhoede(Donovan Bock voor Bart Mous) probeerde trainer Joel Titaley de wedstrijd in de 2ehelft te kantelen. Zwart Wit’63 speelde in de 2ehelft ook veel beter dan in de 1ehelft. Maar pas in de 63eminuut viel de gelijkmaker. Een lange bal van Rick Essenburg werd het beste ingeschat door Fred van de Loo. Hij schoot eerst nog tegen de keeper aan, maar in de rebound kon hij de bal toch in het lege doel schuiven: 1-1.

Goede fase

Het doelpunt werd het startsein van een goede fase van Zwart Wit’63, maar vooral voor Fred van de Loo. In de 72 e
minuut werd een prachtige lange bal van Milan Elich door Fred van de Loo met het hoofd verlengd naar Mohammed Aheddouch. Mohammed Aheddouch bereikte met zijn voorzet Donovan Bock die de bal weer terug legde op de meegekomen Fred van de Loo. En vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Fred van de Loo de bal hoog in de touwen: 2-1.

Deze keer wel

In de 76eminuut kreeg Zwart Wit’63 een penalty. De penalty werd makkelijk gegeven, maar uitblinker Fred van de Loo nam het cadeautje graag in ontvangst. De wijze waarop Fred van de Loo de penalty nam was typerend voor de vorm van hem, want de bal verdween in de kruising: 3-1. BAS probeerde vervolgens terug te komen in de wedstrijd, maar Zwart Wit’63 was in de omschakeling telkens erg gevaarlijk. Het was ook zo’n omschakelmoment dat de wedstrijd definitief besliste. Een steekbal van Fred van de Loo zette de snelle Fabian van Panhuis alleen voor de keeper. Fabian van Panhuis omspeelde de keeper gemakkelijk en kon de bal vervolgens in het lege doel schuiven: 4-1.

Dikke overwinning

De 4-1 voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar. Op basis van de 2 e
helft en de vele kansen die hierin werden gecreëerd een terechte overwinning voor Zwart Wit’63, maar in de 1 e
helft had Zwart Wit’63 ook zomaar tegen een grotere achterstand kunnen aankijken. En in dat geval had de wedstrijd heel anders kunnen lopen. Positief is in ieder geval dat de selectie steeds completer wordt, waardoor de concurrentie steeds groter wordt.