DOVO-VVOG wordt niet in Veenendaal gespeeld

26 mei 2016, 19:50 Sport
vvog dovo 1
Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal heeft besloten dat de returnwedstrijd in de play-offs, DOVO-VVOG, om een plek in de 3e divisie niet in zijn gemeente mag worden gespeeld. Er zijn hardnekkige geruchten dat supporters van verschillende betaald voetbalclubs de wedstrijd als "dekmantel" willen gebruiken voor een knokpartij.

DOVO-VVOG

Waar deze wedstrijd nu plaats gaat vinden en nog belangrijker wanneer, is nog niet duidelijk. De burgemeester ontving de bestuurders van beide teams donderdagmiddag op zijn kantoor. Dat de wedstrijd niet door kan gaan is bijzonder jammer. Er hangt een promotie van af. Maar de veiligheid in zijn gemeente vindt burgemeester Kolff het belangrijkste. En de wedstrijd door laten gaan, zou zonder een grote politiemacht onverantwoord zijn. De gemeente Veenendaal stelt alles in het werk om voor iedere voetballiefhebber van Veenendaalse en Harderwijkse
afkomst een veilige plek om de return te spelen te zoeken.
Dat de wedstrijd in Harderwijk vorige week niet zonder enkele kleine ongeregeldheden plaatsvond, staat volkomen buiten dit besluit. DOVO had al maatregelen genomen door voor de Harderwijkse supporters een "uitvak" te creëren. De KNVB is nu de arrangeur van de in Veenendaal afgelaste wedstrijd. De kans is vrij groot dat een stadion van een eerste of eredivisieclub nu het toneel van de return zal worden.