Geen winst, geen verlies in derby

12 sep 2016, 13:28 Sport
img 3984
Na de slechte wedstrijd tegen FC Horst, stond de wedstrijd tegen EFC’58 uit Ermelo op het programma. Een wedstrijd waarin Zwart Wit’63 zich kon revancheren voor de openingswedstrijd, maar ook voor de wedstrijd van vorig seizoen waarin Zwart Wit’63 in de blessuretijd de onverdiende gelijkmaker van EFC’58 moest slikken.

Geen spannende dingen

Maar net als vorige week begon Zwart Wit’63
moeizaam aan de wedstrijd. De intenties waren er wel, maar de opbouw liep erg moeizaam en traag. En daarom oogde het spel erg gezapig en lusteloos. EFC’58 kon daar in de beginfase niet veel tegenoverstellen. Omdat Zwart Wit’63 vroeg druk zette, speelde EFC’58 veel de lange bal. En achterin was Zwart Wit’63 EFC’58 de baas. Vooral Maarten Praamstra speelde een prima wedstrijd.
img 4015
img 3998

Vrije trap

Halverwege de 1ehelft kwam EFC’58 steeds beter in de wedstrijd. Zwart Wit’63 had vooral moeite met de indraaiende corners van EFC’58. In 28eminuut mocht EFC’58 een vrije trap nemen op 25 meter van het doel van Zwart Wit’63. Keeper David Houtman kreeg de vrije trap niet onder controle en de spelers van EFC’58 reageerden alerter dan de spelers van Zwart Wit’63: 0-1. Zwart Wit’63 leek wat wakker geschud door deze treffer. Goed gevoetbald werd er nog steeds niet, maar het lukte in ieder geval om wat (kleine) kansen te creëren. Maar omdat er niet meer werd gescoord gingen beide ploegen met een 0-1 tussenstand rusten.
img 4014
img 4003

Metamorfose

In de 2 e
helft was er een heel ander Zwart Wit’63 te zien. En dit resulteerde al na 2 minuten in de gelijkmaker. Een schot van Mohammed Aheddouch kwam bij Sander Bruinink die de bal met het hoofd in het doel van EFC’58 werkte: 1-1. Gesteund door de gelijkmaker ging Zwart Wit’63 op jacht naar een 2 e
doelpunt en de voorsprong. Zwart Wit’63 voetbalde veel agressiever dan in de 1 e
helft en het kreeg ook diverse mogelijkheden. EFC’58 kon daar halverwege de 2 e
helft alleen een vrije trap tegenover stellen. De vrije trap werd overigens prachtig ingeschoten en Zwart Wit’63 had geluk dat de bal via de onderkant van de lat weer in het veld sprong.
img 4006

Omzetten naar voordeel

img 4010
Het duurde lang, maar in de 84eminuut kwam eindelijk de terechte beloning voor Zwart Wit’63. Aanvoerder Bart Mous krulde de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied onhoudbaar achter de keeper van EFC ’58: 2-1. Zwart Wit’63 leek op een terecht overwinning af te stevenen. Tot in de 93eminuut een opeenstapeling van fouten de gelijkmaker inluidde. Eerst werd er voorin onnodig en knullig balverlies geleden. Vervolgens werd er in de verdediging over de bal heen gemaaid, waardoor een speler van EFC’58 alleen voor keeper David Houtman de bal in het doel kon schuiven: 2-2.
zwart wit efc aart schriever

Komt bekend voor

Dit zorgde voor een (mooi Nederlands woord) déjà vu, want net als vorig seizoen werd volkomen onnodig in blessuretijd de zekere overwinning weggegeven. Enorm teleurgesteld zochten de spelers van Zwart Wit’63 de kleedkamer op. Met de vechtlust van de 2 e
helft en met de emoties die in de kleedkamer werden getoond, zal Zwart Wit’63 binnenkort de 1 overwinning gaan boeken. Verslag via