Harderwijkse Handbaldames kampioen na spannende wedstrijd

03 mrt 2017, 13:39 Sport
handbal hv harderwijk kdo 3 watermerk
Gisteravond hebben de dames van Handbalvereniging Harderwijk in De Kwakel de beslissende wedstrijd om het kampioenschap tegen KDO gespeeld. Tot gisteren hadden de Harderwijkse dames slechts één wedstrijd verloren. Met een doelpuntensaldo van +83 startten zij aan de wedstrijd tegen de nummer 2 KDO.

Onrustige start

De wedstrijd startte voor de dames van Harderwijk
vrij onrustig, waardoor KDO als eerste een doelpunt wist te scoren. Harderwijk liet zich hierdoor echter niet afleiden en nam vervolgens zelf de leiding. Deze leiding hebben ze de gehele wedstrijd niet meer weggegeven. Wel speelde de spanning van de beslissende wedstrijd het team van Harderwijk te veel parten, ondanks de duidelijke instructie van coach Michael Lutz om geconcentreerd en zorgeloos te spelen. In de eerste helft stonden de verdedigingen van beide teams niet muurvast, echter werden de aanvallen ook niet volledig benut. Hierdoor wisten beide partijen slechts enkele ballen in het doel van de tegenpartij te krijgen en liep de wedstrijd gelijk op. De ruststand werd 4-6.

Betere 2e helft

In de tweede helft werden de aanvallen iets beter ingezet, toch bleven de teams aan elkaar gewaagd. Het doelpuntenverschil was het grootst op het moment dat Harderwijk met 3 doelpunten wist uit te lopen. Dit gaven ze echter ook weer weg, waardoor er vanaf de laatste vijf minuten slechts 1 punt verschil overbleef. Hierdoor bleef de sportieve wedstrijd tot de laatste minuut spannend.

Harderwijkse

Vroege Harderwijkse kampioen

De eindstand werd 12-13 in het voordeel van Harderwijk, waardoor de beslissende twee punten naar Harderwijk konden worden meegenomen. Ondanks dat Harderwijk nog drie wedstrijden moet spelen tot het einde van het seizoen, staat hen niets meer in de weg. De dames mogen zich dan ook nu al kampioen van de midweekse competitie van Midden-Nederland noemen!