Hierdenaar Bos en team uitgeschakeld in sprint

12 aug 2016, 11:31 Sport
still youtube nos race kwali teamsprint baanwielrennen
De wielrencoach heeft gegokt en dat is faliekant misgegaan. De Nederlandse baanrenners hebben de finale niet bereikt. Theo Bos uit Hierden en zijn teamgenoten van 't Hoenderdaal en Hoogland werden slechts zesde. De Hierdenaar komt vanavond weer in actie voor Oranje.

Kwalificatie

Nederland startte niet in zijn sterkste opstelling. Oranje werd in de kwalificatie geen goede beurt en noteerde de zesde tijd. Door Mathijs Büchli en van 't Hoenderdaal te wisselen hoopte coach Wolf meer snelheid in z'n team te creëren. In de tussenronde die daarop volgde, moest Oranje het opnemen tegen de Australiërs. Deze race moest gewonnen worden voor een plek in de finale. Vanaf de start keken de oranje wielrenners tegen een achterstand aan.

Hierdenaar versnelt

In de drie rondjes die er gereden worden in de teamsprint gaat de eerste renner er vol op. De 2e is degene met de hoogste topsnelheid en de 3e is de afmaker. Tegen de Australiërs was deze rol voor Bos weggelegd. Hij kon nog versnellen, maar de opgelopen achterstand kon niet meer worden goed gemaakt.