Jong Almere City verspeelt in Harderwijk 3 punten tegen VVOG

05 feb 2017, 11:11 Sport
vvog almere city fc ronald bonestroo
door: Hans Janssen. Het was vanmiddag meer spannend dan fraai op de Strokel. De eerste helft was voor VVOG , dat geen last had van een koude start zoals in Sneek vorige week.

Goede start groenwitten

In de 4de minuut was het al bijna raak voor de Harderwijkers
. Een snelle combinatie door het hart van de Almeerse defensie tussen Samir Merraki, Jeremy de Graaf en Wilko Braam bracht de laatste alleen voor de goal maar de afwerking mankeerde. Ook in de 15de minuut scheelde het niet veel. Na aangeven van Jeremy de Graaf was het Oussama Labari die met een vlammend schot dicht bij de openingstreffer was. Het projectiel ketste echter onderweg af op een vijandelijke knie.

Uit de rebound

In de 24ste minuut was het zover. Slecht uitverdedigen van de in de eerste helft wankele Almeerder defensie bracht Samir Merraki alleen voor de keeper. Zijn poging faalde nog maar de tweede poging van de vanmiddag weer sterk spelende Jeremy de Graaf was wel raak 1-0.

VVOG blijft de druk opvoeren

Ook in het vervolg van de eerste helft bleef VVOG zich de meeste kansen creëren. In de 26 ste
minuut had Pernelly Biya de kans op 2-0 na voorbereidend werk van de onvermoeibare Samir Merraki. Ruzie met de bal voorkwam een voor de Harderwijkers geruststellende 2-0.

Fraaie poging

In de 35ste minuut bracht een fraaie pass van Roelof de Groot, die de geblesseerde Wesley de Klein verving, Jeremy de Graaf in scoringspositie. Maar het kan niet altijd feest zijn. Zijn doelpoging eindigde slechts in een corner. Voor de toeschouwers bleef het een raadsel waarom VVOG van deze tegenstander met 8-1 klop kreeg in Almere. De rust brak aan met een verdiende 1-0 voorsprong.

Tegenstander veert op

De tweede helft liet een Jong Almere zien dat meer als team speelde. Het maakte het VVOG een stuk lastiger om het heft in handen te houden. VVOG werd teruggedrongen. Ten koste van twee gele kaarten voor Richard Gooijer en Jeremy de Graaf werd Jong Almere City fysiek bestreden. En laten we Frans Koornberg niet vergeten. Als er gevaar dreigde bezwoer hij dat onmiddellijk met uitstekende reddingen.

Afmaken schort

Hoewel VVOG meer terug moest dan dat het lief was, kwamen er toch uitstekende mogelijkheden om de tegenstander de definitieve nekslag toe te brengen. Jeremy de Graaf was er een paar maal dichtbij. Samir Merraki bleef onberekenbaar en gevaarlijk als ie richting vijandelijk doel versnelde.

Jong Almere City sterker in slotfase

Met de inbreng van Mustafa Kalkan bleef VVOG Almeerse handen binden. Maar de voetbalwet dreigde wel in het laatste kwartier. Als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel.

Verdediging staat als muur

De achterhoede van VVOG, waar het centrale duo Jan Jurrien Hop en Tim Muller niet alleen door de lucht maar ook over de grond niet te passeren bleek. Gesteund door Wilko Braam en Jeffrey Snijders in een steeds meer verdedigende rol bleek de nul te kunnen vasthouden. Het bleef tot het laatst zo compact mogelijk voetballen en vergat niet af en toe zijn gevaarlijke voorwaartsen in stelling te brengen.
De Harderwijkse munitie bleek op, maar ook bij Jong Almere City bleef het bij losse flodders. Er kwam geen verandering meer in de stand. Een belangrijke overwinning was binnen en het linkerrijtje lijkt niet meer zonder VVOG te kunnen.