Olympisch ticket voor Theo Bos

14 jul 2016, 7:02 Sport
theo bos
Theo Bos is erin geslaagd een plaatsje te veroveren in de Nederlandse baanploeg voor de Olympische Spelen volgende maand in Rio de Janeiro. De wielrenner zette dit jaar alles opzij voor deelname aan Rio 2016 en na de laatste tests in Roubaix werd de 32-jarige kandidaat woensdag definitief geselecteerd voor de teamsprint. Hugo Haak, die vorig jaar met Nils van ’t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland nog Europees kampioen werd op de teamsprint, valt buiten de selectie voor de Spelen. De vierde plek in de selectie is voor Matthijs Büchli.

Test

De vijf baanrenners streden op de baan in Roubaix twee dagen lang om vier plekken. ,,Hugo heeft gedaan wat hij moest doen: sterk rijden. Ook op de eerste dag”, legde bondscoach René Wolff uit. ,,De andere baanrenners waren overall echter sneller.”

Olympisch

Bos won zilver op de sprint tijdens de Olympische Spelen in 2004 in Athene. Na de teleurstellend verlopen Spelen vier jaar later in Peking stapte hij over naar de weg. Hier boekte hij alleen successen in kleinere (ritten)koersen. Bos is drievoudig wereldkampioen sprint.

Kansen

,,Ik ben superblij dat het gelukt is. Het niveau in de ploeg is superhoog en elke training was weer een gevecht met de jongens. Het zat heel dicht bij elkaar. Qua niveau kunnen we allemaal naar Rio”, reageerde Bos bij de NOS. ,,Je probeert elkaar beter te maken, maar je bent ook elkaars concurrenten. Ik heb hard gewerkt en gelukkig is het goed gekomen. We kunnen in Rio voor de medailles gaan”, voorspelde hij.

Goed team

Nils van ’t Hoenderdaal is behalve voor de teamsprint ook als vierde man aangewezen voor de ploegenachtervolging. Bij de dames ging het in Roubaix om de laatste plek voor de teamsprint. Laurine van Riessen zette een beter resultaat neer dan Shanne Braspennincx. Zij gaat in Rio een team vormen met Elis Ligtlee. Braspennincx gaat mee als reserve.
Het bericht Theo Bos in selectie voor Rio verscheen eerst op Nieuws.nl .