Promotie VVOG naar derde divisie is geslaagd

02 jun 2016, 14:04 Sport
13344669 1076136969102351 437639538013250230 n
Het getouwtrek over de datum, tijdstip en locatie over de wedstrijd DOVO-VVOG is door de laatsten gisteren eigenhandig in hun voordeel geëindigd. In Emmen wist DOVO langszij te laten komen, VVOG stond lange tijd met 1-0 voor, maar dat was niet genoeg voor de club uit Veenendaal. Door de 4-3 thuisoverwinning is de promotie naar de 3e divisie een feit. Voor de foto's volgt hier de link van de Harderwijker sportfotograaf Ronald Bonestroo

Promotie

Van de 1e klasse naar de derde divisie. Het klinkt niet alsof dat goed is. De KNVB gooit het gehele indelingsschema van het voetbal overhoop. Dat betekent dus dat er veel afhing van de wedstrijd in Emmen. Voorzitter Laurens de Kleine sprak 's ochtends bij de Parel van de Veluwe nog de hoop uit dat het maar een lange nacht mocht worden. VVOG is voetballend beter dan DOVO. Binnen het kwartier stond het 1-0 voor VVOG. Hierna kon de ploeg uit Harderwijk een stuk rustiger gaan spelen. DOVO moest er in ieder geval 2 maken voor een verlenging. Met deze wetenschap kwam DOVO ook beter uit de verf vanaf dat moment. De verdediging van VVOG, met name Koornberg, pareerde verschillende aanvallen van de tegenstander.

Tweede helft

Na rust was DOVO nog meer gebrand op het maken van goals. Dit lukte dan ook in het midden van de 2e helft. Met een 1-1 stand op het scorebord en het naderen van een mogelijke verlenging zette DOVO een slotoffensief in. VVOG wist steeds goed stand te houden. Zelfs in de vele (6) extra minuten, lukte het niet om het doel van de Harderwijkers nog een keer te bevuilen. Met een eindstand van 1-1 is de promotie naar de 3e divisie een feit en een mooie bekroning van een sterk seizoen van VVOG. Volgend seizoen speelt VVOG weer een trede hoger.