Punt gewonnen door VVOG tegen een beter ASWH

02 apr 2017, 16:07 Sport
voetbal overzicht gras veld
Door Hans Janssen. Het was zaterdagmiddag op karakter en inzet, dat VVOG overeind bleef tegen een uitstekend voetballend ASWH. VVOG hield vanmiddag voornamelijk tegen. ASWH was gekomen om maar op een helft te voetballen en dat was die van VVOG. De thuisclub had er de handen vol aan. Keeper Frans Koornberg kan ervan meepraten. Hij verrichtte weer enkele fantastische reddingen en was er mede verantwoordelijk voor dat VVOG uiteindelijk een belangrijk punt kon bijschrijven.

Eerste gevaar

Toch kwam het eerste gevaar van VVOG. In de 6de minuut schoot Jeremy de Graaf een afgeslagen bal tegen de binnenkant van de paal. ASWH antwoordde in de 13de minuut met een fraaie aanval waarop Frans Koornberg zijn eerste belangrijke redding moest verrichten ten koste van een blessure. Het was na 20 minuten al wel duidelijk dat VVOG aan de bak moest voor een beetje goed resultaat. ASWH drong regelmatig gevaarlijk aan maar de achterhoede van VVOG hield vooralsnog stand.Tegen de veldverhouding in kwam VVOG in de 24ste minuut toch op 1-0. Uit de strakke corner van Jeremy de Graaf wist Jan Jurrien Hop de bal er met zijn knie in te punteren.

Snel terug op aarde

De vreugde was echter van heel korte duur. Twee minuten later al leverde onnozel Harderwijks verdedigen een aantal behoorlijk vrijstaande spelers in de 16 van VVOG op. Uit de ontstane scrimmage scoorde de in de eerste helft sterk spelende aanvoerder Jesper van den Bosch met een droge knal de 1-1. In de 28ste minuut werd er van de kant bij VVOG ingegrepen. Doordat het veldoverwicht van ASWH voornamelijk voortkwam uit een overtal op het middenveld besloot trainer coach Engelkes VVOG te laten voetballen in een 4-4-2 opstelling. Dat zorgde ervoor in ieder geval voor dat de rust gehaald kon worden met een gelijke stand.

De tweede helft werd het er van VVOG zijde niet beter op

Het 4-4-2 bleek een speltype waarvoor VVOG nog wat extra huiswerk heeft te doen. Het middenveld liep in de tweede helft ongecoördineerd achter de (soms verkeerde) tegenstanders aan. VVOG liep steeds terug, de bal werd zelden in de ploeg gehouden en uiteindelijk werd de verlichting gezocht met verre lange ballen naar de twee eenzame spitsen. Dat leverde zo nu en dan naast verlichting van de achterhoede ook wat gevaar op zoals in de 65ste minuut toen uit een corner een kopbal van Tim Muller tot een ware scrum voor het doel van ASWH leidde. Maar het bleef toch ASWH dat dicteerde. Het had de betere voetballers maar wist zich daarmee nou ook weer niet heel veel echte kansen te creëren. En als die kansen er kwamen stond en lag Frans Koornberg in de weg.

Handen dichtknijpen voor punt

Nog eenmaal was VVOG gevaarlijk via de hard werkende handenbinder Jeffrey Arends. Hij dacht te kunnen scoren maar knalde met bal keeper en verdediger omver om daarna de bal over het doel te zien belanden. Het zou ook te mooi zijn geweest. VVOG mocht de handen dichtknijpen met een punt. Dat was vanmiddag het maximaal haalbare. Met dank overigens aan de man of the match Frans Koornberg die in de laatste minuut nog een treffer voorkwam na een doorbraak dwars door het verdelingscentrum van VVOG.