Winst tegen concurrent zorgt voor versteviging positie

21 feb 2017, 10:24 Sport
zwart wit hoevelaken actie nummer 5 mieke houtman
Zwart Wit'63 had een leuke uitdaging zaterdagmiddag 18 februari op de Parkweg. Winnen van FC Horst en gelijk tegen EFC'58 betekent ongeslagen zijn in 2017. Het zou mooi zijn als dat door winst tegen Hoevelaken zo zou blijven. Door wat mindere wedstrijden in de 1e helft van het seizoen hangt de ploeg van de Parkweg tussen de middenmoot en de laagste teams in. Dus er moest om meerdere redenen gewonnen worden.

Begin is voor Zwart Wit

startte voortvarend. Het initiatief werd genomen door de thuisploeg uit Harderwijk
en door de sterke opbouw van achteruit konden er goede kansen gecreëerd worden. De uitploeg had flink moeite met het spel van Zwart Wit en kon vrij weinig anders inbrengen dan de lange bal naar voren. De kansen die Zwart Wit in de eerste 15 minuten kreeg, zorgden ervoor dat het 1e doelpunt van de middag niet lang kon uitblijven. In de 22e minuut was het Mohammed Aheddouch die nadat hij zijn tegenstander uitspeelde vanaf rechts de bal hard achter de Hoevelakense keeper schoot. In de 25e minuut van de 1e heflt maakte Fred van de Loo na een goede assist van Jordy Ernsten de 2-0 voor Zwart Wit. Doordat de aandacht van de thuisploeg wat verslapte, konden de gasten uit Hoevelaken wat beter in hun spel komen. Dit resulteerde in een dot van kans in de laatste minuten van de 1e helft. Daar bleef het gelukkig bij.

Verder gelijk op

In de 2e helft is het Hoevelaken dat de trend van het laatste deel van de 1e helft voortzet. Gelijk na het fluitsignaal is het de uitploeg die de eerste aanval uitdeelt. Dat Zwart Wit hierdoor weer wakker is geworden, bewijst van de Loo in de 49e minuut van de wedstrijd. De assist van Aheddouch wordt door de spits van Zwart Wit in de goal van Hoevelaken gekopt. Na het maken van de 3-0 gaat de wedstrijd gelijk op. Beide teams krijgen nog kansen, maar gescoord wordt er niet meer. Door de overwinning heeft Zwart Wit'63 nu 20 punten en staan ze op de 9e plek in de competitie.