Zinderende wedstrijd met fantastische uitslag

23 mei 2016, 14:59 Sport
vvog dovo 2
VVOG heeft in een sensationele wedstrijd die alle elementen van een kraker bevatte met 4-3 gewonnen van DOVO uit Veenendaal. In de eerste van 2 play-off wedstrijden was de winst voor VVOG. Aanstaande zaterdag om 14.30 vindt de return plaats in Veenendaal. Als het net zo'n zinderende wedstrijd wordt als zaterdag, wordt het een mooie voetbalmiddag.
In de eerste helft stond het na 45 minuten 0-2. DOVO was weliswaar wat beter dan VVOG, maar de Harderwijkse verdediging liet weinig ruimte over voor de aanvallers uit Veenendaal. Pas in de slotminuten voor de thee kon DOVO via Patrick er 2 inleggen.

Zinderende 2e helft

VVOG kwam fit en sterk uit de kleedkamers. VVOG wilde winnen en straalde dat ook uit. Door een strafschop werd het 1-2. Dit gaf VVOG nog meer kracht en al snel stond de 2-2 op het scorebord. Vrij kort daarna profiteerde via Mooij van een gaatje in de verdediging en kwam DOVO weer op voorsprong. Op dit moment in de wedstrijd raakten enkele meegereisde oververhit en legde scheidsrechter Van der Burg de wedstrijd even stil. VVOG liet duidelijk blijken dat ze tweede helft de betere was. Kort na de ingelaste "break" maakte Wilko Braam 3-3. In de slotfase kwam VVOG voor het eerst op voorsprong, dit was overigens ook de mooiste voorsprong, door Jeremy de Graaf. Door deze tegengoal werd het publiek uit Veenendaal weer uitzinning. Niet van vreugde, maar van boosheid. Een mooie overwinning voor een voetbalploeg die er al een goed jaar op heeft zitten. Een seizoen dat nog mooier kan eindigen.
Aanstaande zaterdag is de return in Veenendaal. Winst is natuurlijk het beste, VVOG heeft dus aan de gelijkspel genoeg. Bij verlies zal er gekeken worden naar de doelpunten. De papieren van DOVO zijn dan beter.