Hemelwiegje voor het afscheid van een groot wonder

Foto: ©Hemelwiegje

Een hemelwieg is gemaakt voor levenloos te vroeg geboren kindjes en hun ouders, om ook voor deze kindjes een mooi afscheid te verzorgen. Het is een hele moeilijke tijd, en hoe fijn is het dan om je kindje bij je te houden, een paar dagen voordat het afscheid komt. Deze periode wordt langer mogelijk met de watermethode, tot wel 5 dagen.

Elke hemelwieg is uniek

De hemelwiegjes zijn met de hand gevilt. Van merinowol gecombineerd met zijde en vlasvezels. Ook is er gebruik gemaakt van zijde stof, het geheel wordt bewerkt met water en groene zeep tot een hemelwiegje. Alles is van natuurlijke materialen waardoor het heel zacht aanvoelt. Doordat het handwerk is, is er van elk hemelwiegje 1 exemplaar. Ook is het mogelijk een hemelwiegje in opdracht te laten maken, gepersonaliseerd.

Om een klein afscheid van een GROOT wonder mogelijk te maken

Iedereen is anders, Elke man en elke vrouw. Maar ook elk kind is anders.  Ook zijn er zoveel verschillende mogelijkheden voor de hemelwiegjes. Het is handwerk en wordt met zoveel liefde door mij gemaakt. Een hemelwiegje is zacht, warm en vertederend. Het is een vervanging van de baarmoeder, waar het ook warm, zacht, vertederend en aangenaam is. En hoe jammer als het niet goed gaat tijdens de zwangerschap waar jullie kindje nog een poos of poosje had moeten groeien.

Het gevoel is mij bekend, wat een verdrietige periode in je leven. Iets wat altijd bij je blijft. Een deel van je leven wordt. Er bij hoort, en wat we op een gegeven moment ook aan onze kinderen hebben verteld. Die na deze gebeurtenis zijn geboren. Bij ons was de eerste zwangerschap niet goed gegaan. En bij de volgende is het spannender om zwanger te zijn. Gaat het nu wel goed. En zeker tot de tijd in de zwangerschap dat het de eerste keer niet goed ging. Als je daar voorbij bent ga je proberen er meer van te genieten. En dat is goed.

Herinnering

Dit is wat ik wil doen voor echtparen die dit meemaken of mee gaan maken. Het komt nog erg vaak voor. In de hemelwiegjes leg ik mijn gevoel, en in mijn hoofd ontstaan steeds nieuwe hemelwiegjes die mijn handen dan weer maken .Er ontstaan  meer dingen zoals waxinelichtjes, speciaal voor de ouders om als herinnering op een mooie plek neer te zetten in huis, om het lichtje te branden voor hun overleden kindje.

Zelfde patroon

Ook zijn er herinneringsboeken met een gevilte kaft met hetzelfde patroon als het hemelwiegje.

Zodat het volgeschreven kan worden, om niet te vergeten wat er allemaal is gebeurd. je wordt geleefd. En als je dat opschrijft kun je later terug lezen hoe het allemaal is gegaan. Als je schrijft , schrijf je het ook van je af. Het is net of je het aan iemand verteld. Heb je al kinderen als je met een vroeggeboorte te maken krijgt, en het gaat niet goed, kun je je kinderen ook in het boek laten tekenen. En familie en vrienden kunnen er wat in zetten, voor een hart onder de riem.

Kracht

Waar halen we de kracht vandaan. Om in dit leven te blijven bestaan. Als we zo’n verlies moeten verwerken. Wat moeten we leren om zo te sterken. Hoe ik verder moet, weet ik soms niet. Als ik te verduren krijg, zoveel verdriet.

In mijn buik ben jij gegroeid. we hebben gelachen en gestoeid. Een leven zonder jou kan ik me niet voorstellen. Ik voel de tranen opwellen. Zo welkom was je in ons leven geweest. Je had van ons een gezin gemaakt. Wat mijn hart diep raakt.

Geef me kracht en laat het zijn. Geef me lucht in mijn brein. In mijn ziel laat ik de tranen zijn. De gedachte aan jou is fijn.

Heel veel kusjes van mama

Kracht om door te gaan is wat ik iedereen wens.  Ben jezelf, praat. En neem iemand in vertrouwen waar je gewoon alles aan kan vertellen. Iemand die echt luisterd naar wat je bezig houd. En samen, praat samen, ook al verwerk je het beide op je eigen manier. Dat is goed, en mag ook. Want iedereen is anders. Iedereen is zichzelf. Heeft zijn eigen ikje.

Reacties