Detective zijn, dat is de nieuwste bezigheid van Popcorn

Foto: Facebook Popcorn

Nieuwe lid buurtpreventieteam

Beloofd is beloofd….het verhaal achter de foto van gisteren! Jullie weten misschien nog wel dat ik een paar blogs geleden druk was met mijn ambities om buiten en binnen de boel te restylen hier. Inmiddels ben ik daar nu een poosje mee bezig maar het komt niet echt meer van de grond. Het ging even goed buiten met meneer baasje toen we bomen gingen snoeien….maar binnen komt steeds de heks weer om de hoek zeilen (yep…daar is ze weer).

Eigen zin

Iedere keer als ik iets probeer te verslepen om het een andere plek te geven wordt ik op mijn hoefjes getikt. Zooooo irritant! Neem nou die gitaar in de hoek van de kamer….ik vind dat echt voor geen meter staan. En aangezien ik een beter plekje weet (de bijkeuken bijvoorbeeld) zet ik regelmatig mijn tanden in de houder. Ja hallo! Ik heb geen handen hè om dat ding op te pakken. Als die heks gewoon volgt kan ze ook ff een handje helpen. Ik laat wel zien hoe ik het wil hebben, hoor. Maar nee, zij is zelf zo content met wat ze zelf bedenkt dat ze niet eens open staat voor mijn geniale suggesties. Ik ben een volhouder maar misschien moet ik het even laten rusten…dat hele interieur stylist gebeuren. Die ambitie zit er toch wel in….er komt vast een tijd dat het wél het juiste moment is om dat verder te uitten.

Professioneel

Maar goed, de foto van gisteren…..dat is er pas één…er zijn er nog een paar gemaakt. Ik zit eraan te denken om een foldertje te laten maken en mezelf te presenteren als privé detective (je weet wel, attentie buurt preventie enzo). Kijk eens hoe mooi verdekt ik me op kan stellen. We hebben een wijkagent hier maar niemand verwacht zo’n mooi lief varkentje als detective. En ik heb echt wel skills, ben avontuurlijk ingesteld, fotogeniek (handig voor mijn visitekaartje), ik kan heel hard rennen, ruik als de beste, heb een gehoor wat reikt tot wel 50 meter afstand en als de boel overhoop gehaald moet worden kun je dat met een (on)gerust hart aan mij over laten! Do I need to say more?! Oh ja, ik kan ook een beetje in het Engels communiceren.

Voorbeelden

Gisteren heb ik me verdiept in detectives en ben er aardig wat tegen gekomen die ik interessant vind. Neem nou Baantjer, de Cock met cee-oo-cee-kaa. Die is echt lang detective geweest. Of Fenna Kramer van Moordvrouw… Maar goed, ik ben duidelijk een man dus wil me niet teveel met haar vergelijken. Wie ik geniaal vind is Inspector George Gently. Die had een serie op BBC One. Ik vond hem zo geloofwaardig dat ik me af heb gevraagd of hij in het dagelijks leven óók een detective is. Ik weet zeker dat die heks gaat roepen dat ik meer op Inspector Gadget lijk maar dan zonder gadgets in en aan mijn lichaam….wel zo lomp en onhandig zal ze zeggen. Maar ik ga me er niks van aan trekken. Ik ga nu eens even voor mezelf kiezen en doen wat míj leuk lijkt! Het zal weer zo’n dingetje worden en de opstartfase zal vast een hoop toestanden geven (dat is bij mij altijd zo…) maar ik ga me er niet door uit het veld laten slaan. Als ik mijn foto’s terug kijk ben ik overtuigd van mezelf….en daar begint het mee toch?!

Detective

Vandaag besteed aan het ontwerp van mijn visitekaartje en me nog eens verdekt opgesteld om te kijken of dat werkt. Ik vond het prima werken! Het enige nadeel is dat zodra er eten de hoek om komt zeilen ik mijn post wel móet verlaten. En ook al neem ik me voor het te negeren….ik kan dat gewoon niet. Mijn bestaan draait zo’n beetje om eten…probeer dan maar eens te negeren! Dus dat is wel een hele grote zwakke plek! Daar moet ik een weg in zien te vinden. Misschien hebben jullie tips voor me hoe ik op mijn post kan blijven en dat eten kan negeren. Voor nu zeg ik welterusten! Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen. Toedeloe!

Training

Gelijk maar spijkers met koppen geslagen en begonnen met mijn skills als detective. Vandaag les gehad in: Hoe gebruik ik mijn neus optimaal?! Daar is de Snuffelmat uitermate geschikt voor! Gelukkig neemt mevrouw baasje mijn ambitie uiterst serieus (ik zal haar dus even geen heks noemen……vandaag) en heeft zij zelfs geholpen met klaarzetten! Zoals jullie kunnen zien (en ik probeer niet te pochen) beoefen ik deze skills regelmatig. Ik ben dan ook zeer bekwaam al zeg ik het zelf. Bij dit soort dingen ga ik tot het uiterste. En sla ik geen enkel plekje over.

Terug

Vaak ga ik nog een keer terug naar de mat als ik wat gedronken heb tussendoor. Puur om er zeker van te zijn dat ik niets heb laten liggen (ja, ja, natuurlijk is dat eigenbelang maar dat komt nu wel van pas!). Ik ben zeer tevreden met het behaalde resultaat van vandaag…binnen 1.15 minuten had ik de Snuffelmat doorzocht. Niet helemaal leeg maar daar ben ik na de oefening mee verder gegaan. Ik heb in die eerste minuut hetgeen eruit gehaald waar mijn voorkeur naar uit gaat. Daarna heb ik pas opgegeten wat er aan restjes in lag wat ik minder lekker vind (ook al lust ik het minder graag eet ik het wel op, ik heb een hekel aan voedselverspilling). Niet verkeerd al zeg ik het zelf….zonder naast mijn hoefjes te gaan lopen.

Parcours

Morgen staat klimmen en klauteren op het programma. Dat weten de baasjes nog niet dus ik denk dat ik mijn eigen parcours ga maken. Gebruiken wat voor hoefjes ligt. Ik denk namelijk dat mevrouw baasje aan dit onderdeel wat moeizamer mee zal werken dan aan het onderdeel van vandaag. Waarom?! Hahaha, ze wil niet dat ik overal bovenop klim. Terwijl juist dát van pas zal komen als detective. Dus ik ga het gewoon eerst beoefenen en dan mijn vooruitgang laten zien. Dan kan ze er niet meer omheen en moet ze me wel belonen….het liefst met eten…. bijvoorbeeld de Maïskolf, de Aardbei….hazelnoten of eikels mag ook. Net wat er in huis is. Ik stop voor vandaag met bloggen. Ga nog even mijn neus trainen in mijn eigen tuin….heb nog wat vergeten muesli zien liggen (of ben ik om tuin geleid en is het er later neergegooid om me te misleiden?! Je moet overal rekening mee houden als detective!). Fijne avond allemaal!

Reacties