Popcorn krijgt conditietraining en bedenkt een plannetje

Foto: ©FB Popcorn Time

Popcorn trekt eigen plan

Rise and shine! En een partij spierpijn, dat wil je niet weten! Vandaag ga ik dus mooi mijn eigen plan trekken….mevrouw baasje kan mij de appelboom, perenboom, kersenboom of welke boom dan ook, in! Ik ga op onderzoek uit vandaag! Ja, ik heb het al helemaal uitgedacht en liep gisteren iets tegen het lijf wat het onderzoeken waard is. Ik heb mezelf dus zeg maar mijn eerste detective opdracht gegeven. En ja, ik weet dat ik nog niet volleerd ben maar joh, ik moet ergens beginnen! En nu doet er zich een gelegenheid voor….die kan ik niet laten schieten! Veel ga ik er nog niet over verklappen…maar dat het verrassend zal zijn is niet misschien! 

Conditietraining

De dag is nog niet zolang begonnen en ik ben nu al kapot, moe, afgemat, gedrilled en zei ik al doodmoe?! Mevrouw baasje dacht me vandaag wel even te helpen om mijn detective skills te verbeteren….zij had bedacht “conditietraining”….nou, lekker dan…die is niet goed hoor! Wat een figuur….pfffff. Ik ben kapot jongens! Ze had een stukje om te sprinten uitgezet. Ik moest het even opbouwen … Dus langzaam beginnen en steeds sneller en sneller…totdat je je hoefjes onder je kont vandaan loopt zeg maar. Nou, het is dat ik niet kan zweten….anders gutste het nu van mijn voorhoofd af! Niet normaal. Wat een kenau die heks. Doorgaan, doorgaan riep ze steeds. Lekker opbouwend joh! Doe t ff lekker zelluf dacht ik echt op het laatst. Ik wil best wat doen maar dit?! Dit is gewoon overdreven! En de grap moet nog komen….toen ik de rollen om wilde draaien was mevrouw niet thuis. Dat kon niet, ze moest bedden opmaken en stofzuigen….ja, ja, zo lust ik er ook wel een paar. Pffff, ik ben voor nu even overal klaar mee en duik lekker mijn hok een poosje in. Moet haar straks toch maar even uitleggen dat het míjn training is en dat ík wel bedenk hoe ik het wil hebben. Als ik hulp nodig heb vraag ik het wel. Ik ga mijn eigen oefeningen wel verzinnen. Dit is onvarkens, echt waar. Morgen spierpijn….ik voel het nu al. Nee….lief bedoeld (alhoewel ik me dat sterk afvraag) maar zij mag, nee moet, echt stoppen met meedenken. Fijne dag jullie! Hoop dat jullie de dag relaxter zijn begonnen….

Even helemaal niks

 Heerlijk, vandaag echt een chill relax dagje gehouden. Maar morgen moet ik echt weer flink aan de bak. Want dat hele detective gebeuren moet wel gewoon door gaan. En ik ben er nog lang niet! Ik was vandaag een beetje in een nostalgische bui en heb eens door mijn foto’s zitten scrollen….och och, wat een klein dreuteltje was ik toen ik in juni hier kwam! Ik kan haast niet geloven hoe hard ik groei! Meneer baasje is al bezig voorbereidingen te treffen om mijn tuin aan te passen. Of ik het daar mee eens ben weet ik nog niet. Kijk, nu hang ik over hekjes heen, spring ik bovenop dakjes van het een of ander, gooi ik elegant mijn voorpootjes over de boompjes en piep ik al knorrend met mijn neus naast een tuinpaal om aandacht. Ik begreep vanmiddag dat er hogere palen komen, dikkere tuinplanken en een hoger hekje. Leuk en aardig allemaal, maar het is míjn tuin, míjn hekje en míjn space. Ongevraagd maar zo van alles aanpassen vind ik eerlijk gezegd niet kunnen. Dat mag ik bij hun ook niet. Als ik vind dat de fauteuil qua kleur niet bij de inrichting past en die probeer weg te slepen krijg ik op mijn mieter. Dus waarom zij wél mogen aanpassen zonder overleg is mij een raadsel! Ik moet er dan ook even over nadenken hoe ik het voor elkaar ga krijgen om mee te beslissen in de veranderingen. Want ik vind dat die veranderingen vooral voor míj gunstig moeten zijn. Ik moet er even aan wennen dat het zo vroeg donker is…..ik ga steeds vroeger mijn stro opzoeken….overdag dus maar iets drukker zijn zodat ik ’s avonds eerder moe ben. Welterusten voor straks jong en lui! Geniet even van de leuke foto’s! 

 

 

 

Reacties