Popcorn neemt het ervan en doet het rustig aan

Foto: FB Popcorn Time

Weinig bijzonders

Heerlijk wat een lekker ochtendzonnetje! Ik werd er gelijk vrolijk wakker van. Voor vandaag heb ik niet zoveel plannen… Morgen wil ik weer volop aan de bak met trainen om mijn detective skills te verbeteren. Vandaag wordt denk ik een hangdagje en over je heen laten komen wat de dag brengt. Lekker al wat eikels en eikenblad achter mijn kiezen. Ik wens jullie een fijne zondag! 

Ontspannen dagje

Na mijn eikel-mysterie-avontuur was ik wel even toe aan ontspanning. En wat nou toevallig was….meneer baasje ook. We hebben dus even quality time als mannen onder elkaar gehad. Heerlijk gegeten uit de Snuffelmat (ik dan, meneer baasje sloeg even over) en lekker gekriebeld. Fijne onderonsjes gehad en hij fluisterde me wel het één en ander toe. Onder andere dat mevrouw baasje het niet zo slecht meent als ze de Heks speelt maar dat het vaak juist voor mijn eigen bestwil is. Dat zal wel maar toch ben ik daar niet altijd even blij mee. Dan kan hij het nog zo mooi brengen….ik blijf het lastig vinden dat zij zo duidelijk de baas is. En wat ik niet uit kan staan….ik mis haar als ik haar even niet heb gezien…dan hoor ik haar thuis komen en kan het niet helpen dat ik dan piep om haar aandacht. Dan kruip ik zowat in haar als we kroelen. Gek toch wel hè….zo dubbel. Maar even terugkomend op vandaag….kijk naar de foto’s en filmpjes….alleen maar liefde. Het is niet uit te drukken hoe ik geniet van zoveel onverdeelde aandacht. Want daar zorg ik dan wel voor…..dat de aandacht dan naar mij alleen gaat. Ik heb het gewoon nodig. Ik functioneer gewoon niet als ik aandacht tekort kom. Wij mannen begrepen elkaar echt vandaag. Ik voelde wederzijds begrip (beiden hebben wij met de Heks te stellen), ik voelde genegenheid (vooral mijn kant op dan want meneer baasje houdt er niet zo van als ik met mijn hoefjes over zijn buik heen kriebel), ik voelde ook liefde….veel liefde… (En dat kan ik dan weer wel teruggeven door lief te kijken en gek te doen…zwiepen met mijn staartje, rondjes rennen en me dan weer laten vallen voor zijn neus). Al met al dus een fijne ontspannen dag. Daar is het weekend ook voor bedoeld. Al begrijp ik dat als je detective bent ook in de weekenden je zintuigen zal moeten laten werken. Voor vandaag even on hold! Moet kunnen! Trusten voor straks.

Lekker aan de eikels

Tatatadaaaaaaa, ik ben erachter, ik ben eruit, ik heb het mysterie opgelost! Yeah, jihaaaaaaaaa, doe nu een dansje van plezier want de uitkomst heb ik hier! Het was best even een gedoetje hoor om erachter te komen. Ik moest met mijn ogen de baasjes nauwlettend in de gaten houden….met mijn neus sporen volgen en met mijn gehoor luisteren naar alles wat er werd gezegd. Nu heeft vooral dat laatste de doorslag gegeven! Ik wist natuurlijk al waar die grote bak stond dus ik hoefde er niet naar op zoek. Mijn missie was erachter zien te komen waarom er zoveel apart worden gezet terwijl ik ze zo graag lust en ze het liefst in mijn tuin heb! Want wat moeten de mensenbaasjes er nou mee?! Dat dus…. Ik heb een aantal gesprekken afgeluisterd tussen de baasjes. Zo kom je heel wat te weten. Die bespreken allerlei interessants met elkaar zeg. Ik vermoed dat sommige dingen binnenshuis moeten blijven dus ik zal niet alles uit de doeken doen. Toen ik bijna op wilde geven, het bijltje erbij neer wilde gooien, hoorde ik het woordje “eikels” vallen! Dus ik terug op mijn post en me heel verdekt opgesteld. Wat blijkt nu?! Mevrouw baasje is niet zo’n vrekkige Heks als ik dacht. Ze zorgt voor eikels die ze vervolgens laat drogen….en nee, niet voor een eikeltaart, een eikelburger of broodje eikel…. Het is voor mij!!! Zodat ik de hele winter tussendoor steeds een handje eikels kan eten! En mijn eikelvriendin…. die helpt haar dus mee met haar leuke zoon, en hun maatjes Boy en Kiki. Haar man runt op t moment niet zo hard mee maar ik weet zeker dat hij ook hij met zakken vol eikels terug zou komen als ie zou kunnen….(toch?!) Want die ligt plat voor mijn blogs en is groot fan (kan ik makkelijk schrijven, hij heeft geen Facebook hahahaha…mijn eikelvriendin leest de blogjes voor, zij is sowieso fan). Mijn woorden terug nemen gaat niet helemaal lukken, de blogs zijn nou eenmaal geschreven en verwijderen is geen optie. Dan klopt mijn verhaal niet meer. Dus tsja, zo’n momentopname is dan maar zo geweest. Sorry zeggen gaat me een beetje te ver dus dat doe ik dan ook niet. Maar ik moet zeggen dat de uitkomst van mijn onderzoek me wel bevalt. Mijn eerste geslaagde missie! Vandaag maar even zorgen dat ik ergens op getrakteerd wordt om het te vieren! Fijne dag…. Ik ga nog even wat wroeten….op zoek naar stukjes eikels die ik misschien geknoeid heb…maar ze smaakten zeker lekker! Sorry not sorry voor mijn gesmak hahahaha

Reacties