Ploeger Logistics breidt uit op Lorentz III Harderwijk

Foto: ©Ploeger

Pet op, keurig jasje aan. Zo reed Willem Ploeger 83 jaar geleden in zijn eerste vrachtwagen over de Veluwe.

Ploeger Logistics breidt uit

De oprichter van wat nu Ploeger Logistics heet, was een bekende melkrijder. Hoe trots zou hij zijn als-ie vandaag een rondje kon maken over Lorentz III? We kunnen het antwoord wel raden natuurlijk. Want op het nieuwe deel van het bedrijventerrein staat een hypermodern distributiecentrum dat dit jaar met nog eens 10.000 vierkante meter wordt uitgebreid.

Het meest duurzame warehouse in de regio

Echt iets om trots op te zijn, vertelt commercieel manager Diede Paauwe. Er is een stijgende vraag naar warehousing. Het betekent: inslaan en opslaan van goederen die later worden uitgeslagen en gedistribueerd naar de afnemers. Dat gaat dus veel verder dan alleen transport, legt Paauwe uit. Het familiebedrijf maakt, binnen de logistieke pijler, een enorme groeispurt door. In 2018 werd het eerste deel van het nieuwe warehouse aan de Bellstraat opgeleverd en vanaf eind dit jaar is in totaal 25.000 vierkante meter beschikbaar. De voorbereidingen voor de uitbreiding zijn in volle gang. Een enorm logistiek centrum en volledig energieneutraal dankzij zonnepanelen en andere duurzame elementen. Het gebouw scoorde dan ook bijzonder hoog bij het BREEAM-certificaat; het bekende duurzaamheidskeurmerk. “Wij haalden 92,5 procent, waar 85 procent gemiddeld is. Maar dat past bij onze filosofie. Wij willen geen half werk, maar we gaan voor het maximale,” vertelt Paauwe.

Pepernotenfabriek

Het wagenpark telt inmiddels 175 trekkende eenheden en het warehouse biedt werk aan veertig mensen. Na de uitbouw komt daar zeker nog een aantal banen bij. Ploeger Logistics werkt ook samen met lokale bedrijven, zoals Van Delft Biscuits BV. Inderdaad; de grootste pepernotenfabriek ter wereld. “We hebben onlangs een overeenkomst getekend dat wij voor hen de warehouse activiteiten gaan overnemen van verpakkings-en halffabricaten,” vertelt Paauwe. “Ruim vijftig procent van wat we nu verwerken in het warehouse bestaat uit foodproducten. We willen ook gaan groeien in non-food artikelen. Daar speelt deze nieuwe uitbreiding op in.”

Derde generatie

Het bedrijf wordt sinds 2007 geleid door Adwin Ploeger, de derde generatie. Hij nam ’t stokje over van zijn vader Jaap, die vanaf 1965 de leiding had. Het eerste warehouse van Ploeger stond in Barneveld (1978), maar in 1989 verhuisde het bedrijf alles naar Harderwijk. Centraal in Nederland. Maar ook vertrouwd. Ploeger Logistics is een middelgrote logistiek dienstverlener en werkt graag samen met bedrijven uit de wijde regio, legt Paauwe uit. “Ons onderscheidend vermogen zit niet zozeer in het aantal vrachtwagens, maar vooral in het maatwerk dat we leveren. Wij kunnen een opdrachtgever van A tot Z ontzorgen. Naast de processen van inbound, outbound en opslag, verzorgen wij ook voor opdrachtgevers diverse ompak-,verpak-, en displayactiviteiten en vervoeren de goederen naar de eindgebruiker. Het is dus niet simpelweg met dozen en pallets schuiven; we voegen waarde toe.”

Bewust kiezen

Investeren in duurzaamheid past in deze tijd, legt Paauwe uit. Steeds meer opdrachtgevers kiezen bewust voor een logistiek dienstverlener met oog voor milieu en klimaat. Dat geldt voor nieuwe opdrachtgevers, maar ook voor bestaande opdrachtgevers. Wij luisteren naar hun wensen en zijn oplossingsgericht. Dit is belangrijk en de kracht van een familiebedrijf, vindt Paauwe. “Als je je goederen in handen geeft van een firma met verouderde vrachtwagens en een oud magazijn, dan is dat geen reclamebord voor je eigen bedrijf. Onze opdrachtgevers kunnen trots zeggen: de goederen komen uit het meeste duurzame warehouse in de regio.” Innovatie Dat Ploeger Logistics groeit, zorgt binnen en buiten het bedrijf voor een positieve flow, merkt Paauwe. Collega’s werken er al jaren met veel plezier en ervaren de familiecultuur – met passie voor duurzaamheid en innovatie. Paauwe: “We proberen elk jaar een stap te zetten. Van een landelijke campagne om chauffeurs te werven tot het plaatsen van geavanceerde boardcomputers in alle cabines en implementatie van een nieuw warehouse-en transportsysteem; we staan nooit stil.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties

Cookieinstellingen