Vermeende drugsdealers blijven nog poosje opgesloten

Foto: Pixabay

De 24-jarige R.S.en zijn 18-jarige neef G.S. uit Harderwijk mogen van de Gelderse rechtbank nog niet hun cel verlaten. In afwachting van hun proces blijven de vermeende drugsdealers in voorrarrest.

Vermeende dealers

Van februari tot en met mei zouden de familieleden drugs hebben verkocht. Het zou gaan om wiet, cocaïne en heroïne. SInds hun aanhouding in mei zitten de beide verdachten in voorarrest. Beide advocaten pleitten voor schorsing van het voorarrest omdat het onderzoek naar de vermeende drugshandel zo goed als afgerond is. Dit zouden de neven met een vrijlating niet kunnen beïnvloeden.

Leeftijd

De 18-jarige G.S. zou overigens, gezien zijn jonge leeftijd, beter af zijn in zijn thuisomgeving. Met de steun van zijn familie en zijn geloof zou hij dan kunnen werken aan een terugkeer in de maatschappij.

Voorarrest

De mannen zitten sindsdien vast in voorarrest. Volgens de raadslieden van het duo heeft dat nu te lang geduurd. Omdat het onderzoek bijna is afgerond, kunnen ze dit niet meer dwarsbomen. Bovendien zou voor G.S. gelden dat hij met zijn 18 jaar nog niet zo hard mag worden gestraft.

Vervolg november

De officier van justitie achtte voldoende bewezen dat de jongens zich met drugshandel hebben bezig gehouden en vroeg de rechter dan ook om het voorrarrest te verlengen. De rechtbank volgde dit voorstel en de zaak wordt in november vervolgd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen