Pasar Malam; jaarlijks terugkerend evenement

Foto: Facebook Pasar Malam Harderwijk

Wij heten u van harte welkom op de Pasar Malam Harderwijk in het weekend van 15 & 16 oktober 2016. Weet u dat Harderwijk al een lange Indische historie heeft! Al vanaf het jaar 1814 vertrokken vanuit Harderwijk ‘kolonialen’ naar het toenmalige Nederlands-Indië. De kazerne van waaruit dat gebeurde staat nog steeds in de stad.

Historie Pasar Malam

Veel later, in de jaren rond 1950–1960 kwamen veel Indische Nederlanders met hun gezinnen naar Harderwijk, omdat de mannen bij defensie werkten, in de vele kazernes en legerplaatsen in Harderwijk en omgeving. Sinds een aantal jaren heeft Harderwijk weer een actieve culturele Nederlands Indische Stichting onder de naam ‘Indische Harderwijkers‘.

Eten en markt

Er zijn, naast het heerlijk authentieke Indisch eten veel stands met kleding, sieraden en snuisterijen en uiteraard goede muziek. Maar het gaat er natuurlijk vooral om elkaar te ontmoeten. Onze gastvrouwen zullen u op deze dagen ontvangen en zo nodig behulpzaam zijn met al uw vragen over de Pasar Malam Harderwijk.

Sportcomplex de Sypel

Onze Pasar Malam wordt gehouden in twee hallen van “Sportcomplex De Sypel” en een grote tent op het buitenterrein van het Sportcomplex. Op beide dagen is er een zeer gevarieerd muzikaal programma, met een keur van 13 bekende artiesten en muzikanten. En natuurlijk zal het “Indisch eten” niet ontbreken. Voor dit jaar hebben wij 5 grote restaurants voor u kunnen arrangeren. De organisatie van de Pasar Malam is in handen van de Stichting Pasar Malam Harderwijk met medewerking van het ROC Landstede in Harderwijk. Houd deze website goed in de gaten voor aanvullingen en verder nieuws, maar noteer 15 en 16 oktober alvast in uw agenda. Tot ziens in Harderwijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen