112

Vuurwerkvondst bij woning na eigen melding

Foto: ©News United / Damian Ruitenga

Bij een woning aan de Stationslaan in Harderwijk is maandagmiddag een grote vuurwerkvondst gedaan.

Vuurwerkvondst

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt omdat de situatie gevaarlijk is, aldus de politie. Rond de klok van 12:30 werden de brandweer, ambulance en explosievenopruimingsdienst gealarmeerd. Dit gebeurde nadat agenten bij een woning stuitte op een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk. Mede door de mogelijk gevaarlijke situatie werd er opgeschaald. De directe omgeving werd afgezet. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst van Defensie onderzochten het zware vuurwerk. Brandweer, politie en ambulance werden uit voorzorg opgeroepen.

Zelf zwaar vuurwerk onschadelijk maken

Bij een grote opruiming in de woning troffen bewoners het vuurwerk aan en besloten dit zelf onschadelijk te maken. Vanwege het soort vuurwerk, besloten ze om 112 te bellen. Zwaar vuurwerk verwijst meestal naar explosieve materialen die krachtiger zijn dan regulier consumentenvuurwerk. Het kan gevaarlijk zijn en wordt vaak geassocieerd met illegaal gebruik en schade aan eigendommen, letsel of zelfs de dood. Het gebruik, de productie, de verkoop en het bezit van zwaar vuurwerk zijn in veel landen streng gereguleerd of verboden om de veiligheid van mensen te waarborgen

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen