COV Noord-West Veluwe zingt werken van Vivaldi

Foto: COV Noord-West Veluwe

Op zaterdag 16 april 2016 voert de COV NW Veluwe in de sfeervolle Grote Kerk van Harderwijk een aantal bekende en minder bekende werken uit van Antonio Vivaldi.

Voor de pauze worden drie dubbelkorige sacrale stukken uitgevoerd: Dixit Dominus (RV 594), Beatus Vir (RV 597) en Domine ad adiuvandum me festina (RV 593). Na de pauze staan het bekende Magnificat (RV 610) en Gloria (RV 589) op het programma, voorafgegaan door de Sonata al Santo Sepolcro.

Aanvang 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur.

COV Noord-West Veluwe

COV Noord-West Veluwe

Medewerkenden

Orkest: Barokensemble Eik en Linde
Sopranen: Linde Schinkel en Heleen Meijer
Alt: Gabriëlle Nijhuis
Tenor: Dolf Drabbels
Bas: Robert Brouwer

Algehele leiding: Jurriaan Grootes

Voor meer informatie: www.oratorium-harderwijk.nl
Voor het bestellen van kaarten:Ticketunie.nl (vanaf 18 maart) of op 16 april ’s avonds in de kerk.
Prijzen: middenschip eerste rang € 25, tweede rang € 20, zijbeuken € 15,00

Antonio Lucio Vivaldi

De Barokcomponist Antonio Vivaldi is geboren in Venetië op 4 maart 1678. Hij was componist, violist en priester. In die tijd was er werk genoeg in de muziek. Voor elk feest en voor elke gelegenheid werd muziek gemaakt. Antonio Vivaldi`s vader was een bekend violist en gaf zijn zoon Antonio de eerste vioollessen. Zij hebben beide veel gemusiceerd in de beroemde San Marcobasiliek. Tevens was Antonio violist in een meisjesweeshuis in Venetië en gaf daar muziekles. Alle muziekleerlingen blonken zo uit in hun vak dat ze meer werden bewonderd dan bekende virtuozen. Vivaldi’s beroemdste werk is wel De Vier Jaargetijden.  Het vrolijke karakter van Vivaldi`s muziek weerspiegelt zijn eigen plezier in het componeren. Ook Johann Sebastian Bach was onder de indruk van de frisse, vernieuwende muziek uit Italië en liet zich inspireren door zijn muziek. Vivaldi componeerde bijna 500 stukken voor orkesten, 90 sonates en tientallen opera`s, symfonieën en sacrale muziek. Hij is gestorven in de stad Wenen in het jaar 1741 op 63-jarige leeftijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen