Top2000 Kerkdienst

Foto: Top2000 Kerkdienst

Met het einde van het jaar in het vooruitzicht staan de kerken in Nederland in het teken van popmuziek met de Top2000­kerkdiensten. Tijdens deze diensten worden nummers uit de Top­2000 ten gehore gebracht, nummers die worden geselecteerd door de kerkbezoekers zelf.

In meer dan 80 kerken door het hele land worden de Top­2000 kerkdiensten gehouden, waaronder de dienst in Harderwijk op 27 december om 19.00 uur. Bezoekers konden hun stem uitbrengen en vertellen waarom ze geraakt worden door dat éne nummer uit de Top2000. Enkele van deze motivaties worden gedeeld in de dienst. “Wij geloven in de kracht van popmuziek en vinden dat deze muziek een plek verdient in de kerk. Als je de Bijbel leest kun je in de psalmen veel soul vinden, in klaagliederen de blues, de evangeliën staan vol met gospel en het Bijbelboek staat vol rock’n­roll .

Op zondag 27 december is de Top2000­kerkdienst in Harderwijk. De dienst begint om 19:00 uur. Bezoekers wordt aangeraden om op tijd te komen, afgelopen jaar was de kerk vol en moesten er mensen teleurgesteld worden. De dienst wordt georganiseerd in Kerkelijk Centrum de Regenboog, deze is gevestigd aan de Biezenplein 1 in Drielanden. Voorganger is David Sies van de Baptisten Gemeente Harderwijk. De nummers worden gespeeld door de Top2000 Kerkdienst Band.

Internetkerk MijnKerk.nl
De Top2000 kerkdienst is een initiatief van internetkerk MijnKerk.nl, dé online kerk voor mensen die niet of nauwelijks (meer) naar de kerk gaan. MijnKerk.nl is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland en bestaat sinds 2013. Kerken die een Top2000­kerkdienst willen organiseren kunnen zich aanmelden via top2000kerkdienst.nl/aanmelden.

Meer informatie en de huidige Top10 zijn te bekijken op: www.top2000kerkdienst.nl/harderwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen