Workshop Focaccia-brood bakken bij de Harderwijkse Molen

Foto: Pixabay

In Nederland kennen we het voornamelijk als bijgerecht, maar in Italië wordt Focaccia gebruikt als sandwichbrood. Dit heerlijke platbrood kun je nu zelf leren bakken bij Molen De Hoop.

Workshop Focaccia

De Harderwijkse Molen Stichting organiseert namelijk op 15 mei de workshop ‘Focaccia’. Deelnemers gaan onder leiding van een bakker aan de slag om dit Italiaanse platbrood te maken. Als de creaties in de ‘focus’ (Latijnse woord voor haard) liggen, worden er ook nog heerlijke zoete financiertjes gemaakt. Ook kunnen deelnemers de molen en -winkel bezoeken. Zowel de Focaccia als het recept mogen de deelnemers mee naar huis nemen.

Praktische informatie

Datum : woensdag 15 mei
Tijdstip : 19:00 – 22:00 uur
Locatie : Harderwijkse Molen de Hoop – Havendijk 9
Kosten : € 25,- p.p. (bij voorkeur met pin) deelnemers : minimaal 6, maximaal 10

Aanmelden : [email protected]

Molen De Hoop

Molen De Hoop is een authentieke stellingmolen uit 1778 en vormt sinds 1998 de entreepoort van Harderwijk. De molen is van ver buiten de stad te zien. Met hulp van de wind en vele vrijwilligers en sponsoren draaien de wieken van De Hoop al vele jaren. De molen doet nog altijd dienst als korenmolen en is voor publiek op zaterdagen en in de maanden mei t/m september ook op woensdagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend. In juli en augustus is de molen, m.u.v. zondag, maandag en dinsdag, iedere dag geopend. Tijdens de openingstijden zijn er altijd gidsen aanwezig die u graag rondleiden en meer vertellen over de bijzondere historie van de Hoop.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen