Wie wordt opvolger van stadsdichter Henk Ruiter?

Foto:

Stichting Stadsdichter Harderwijk is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Voor 1 november kunnen belangstellenden een gedicht insturen via de website www.stadsdichterharderwijk.nl.

Termijn huidige stadsdichter Henk Ruiter voorbij

Februari 2019 nam Henk Ruiter als zesde stadsdichter van Harderwijk het stokje over van de toenmalige stadsdichter Wietse Hummel. Ruiter heeft de afgelopen drie jaar over diverse onderwerpen stadsgedichten geschreven. Deze zijn net als die van zijn voorgangers en van de laatste junior stadsdichter Naomi Ramaker, te vinden op www.stadsdichterharderwijk.nl.

Werving via een poëziewedstrijd

“Tot op heden vond voordracht plaats op basis van bekendheid en ervaring van dichters”, aldus voorzitter Johan Hijnberg. “Dichters ouder dan 16 jaar uit Harderwijk en Hierden kunnen nu voor het eerst via een wedstrijd meedoen.” Een jury beoordeelt de inzendingen anoniem. In een tweede ronde worden de drie beste inzenders uitgedaagd om een volgend gedicht te schrijven in een korte termijn en ook om voor te dragen voor de jury.

Installatie nieuwe stadsdichter 28 januari 2022

Nadat de jury de uiteindelijke winnaar voor de stichting aanbeveelt, wordt de winnaar voorgedragen als beoogd stadsdichter voor een nieuwe termijn van drie jaar. Het college van B&W benoemt de nieuwe stadsdichter. De nieuwe stadsdichter wordt 28 januari 2022 in Centrum De Zin geïnstalleerd. Deze avond wordt mede georganiseerd door Literaire en Culturele Kring Apollo.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen