Drukte verwacht bij aanvragen nieuwe reisdocumenten

Foto: Nieuws.nl/ANP

Veel mensen ontvangen rond deze tijd een herinnering dat het paspoort of ID-kaart binnenkort is verlopen. Daarom verwacht de gemeente in november en december extra drukte in de Stadswinkel. Heeft u ook een herinnering ontvangen? Dan raden wij u aan om nu alvast een afspraak te maken.

Wees drukte te slim af

De drukte wordt veroorzaakt door een wetsverandering van vijf jaar geleden, waarbij het ook voor kinderen verplicht werd een reisdocument te hebben. Het grote aantal reisdocumenten dat toen is aangevraagd, is nu aan vervanging toe.

Eenvoudig een afspraak maken

Een afspraak kan eenvoudig online gemaakt worden via www.harderwijk.nl/afspraak. Lees van te voren goed door wat u mee moet nemen bij de aanvraag van een paspoort: www.harderwijk.nl/paspoort of een ID kaart: www.harderwijk.nl/IDkaart. Houd er rekening mee dat het reisdocument 5 werkdagen na de aanvraag opgehaald kan worden (hiervoor hoeft u geen aparte afspraak te maken).

Afspraak in de vroege ochtend of avond

Wist u dat u ook buiten de reguliere openingstijden een afspraak kunt maken? U vindt de afspraaktijden op www.harderwijk.nl/afspraak. Heeft u een afspraak, dan wordt u direct geholpen. Hiermee voorkomt u dat u moet wachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen