Nationaal Schoolontbijt in Stadhuis met burgemeester

Foto: Gemeente Harderwijk

Vanochtend brachten leerlingen van het OBS Het Talent uit Harderwijk een ontbijtje bij burgemeester Harm-Jan van Schaik op het stadhuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

Nationaal schoolontbijt

Burgemeester Harm-Jan van Schaik onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. Harderwijk is een JOGG-gemeenten en zet zich onder andere op deze manier in om jongeren bewust te maken van gezonde voeding. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan Jantje Beton

Ook dit jaar betaalt de burgemeester de kinderen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton. Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton.

Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Goede voeding en vrij buitenspelen en bewegen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen; juist nu blijkt dat 80% van de kinderen onvoldoende beweegt. Jantje Beton gebruikt het geld voor kwetsbare kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is.

Meer bijzondere ontbijtjes

Aan het Nationaal Schoolontbijt nemen dit jaar meer scholen en scholieren deel dan ooit. In totaal genieten ruim 520.000 kinderen van een gezond ontbijt en ontdekken ze met speciaal lesmateriaal het belang hiervan. Voor het eerst doen bij deze 14e editie ook scholen mee op de Benedenwindse Eilanden Aruba en Bonaire.

JOGG Harderwijk

Een week lang wordt er aandacht geschonken aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van JOGG Harderwijk (Jongeren Op Gezond Gewicht). JOGG richt zich op de aanpak van overgewicht bij de jeugd (0 tot 19 jaar).

Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen