Onthulling monument ’De Infanterist’ en infanterie embleem Nulli Cedo

Foto: ©HNN

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Jan van Nassaupark en van de Jan van Nassaukazerne is op 11 november het monument ‘De Infanterist’ onthuld. Dit gebeurde door burgemeester H.J. van Schaik en generaal C. Matthijssen.

Onthulling herinnering

Het monument is in opdracht van de gemeente Harderwijk gemaakt en is ontworpen door de Harderwijker Ton Pors. De sculptuur is gemaakt van cortenstaal, is 1,9 meter hoog en 3 meter breed. De sokkel heeft een hoogte van 30 cm. Het monument geeft enerzijds een beeld van de infanterie en daarnaast symboliseert het (in de contravorm) dat de infanterie is verdwenen uit de stad. Echter, niet voorgoed. Dit monument is een blijvende herinnering aan de periode dat Harderwijk ‘Infanteriestad’ was.

Overdracht infanterie embleem Nulli Cedo

Tijdens de ceremonie werd ook ter gelegenheid van deze mijlpaal het aloude infanterie embleem Nulli Cedo door generaal Matthijssen aan de stad Harderwijk aangeboden. Namens vele duizenden oud-infanteristen in Nederland, zowel dienstplichtig als beroeps. Het oude infanterie embleem werd door generaal Matthijssen overgedragen aan burgemeester Van Schaik. Het embleem is eveneens een herinnering aan de tijd van de infanterie in Harderwijk.onthulling

Stadsmuseum hoeder

Het embleem krijgt een waardige plek in het Stadsmuseum van Harderwijk. In eerste instantie zal het op de begane grond in het gratis toegankelijke gedeelte komen te hangen. Hier kan iedere Harderwijker het bekijken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen