Pumptrackbaan Drielanden is een project uit het Stadsidee door 4 jongens uit Drielanden

Foto: Stadsidee Harderwijk

In Harderwijk en zeker in Drielanden zijn veel mogelijkheden voor kinderen. De projectleden van dit Stadsidee missen iets voor de wat oudere kinderen. Met name iets om met fietsen, skateboards en steps te doen.

Pumptrack?

Levi, Michel, Kasper en Coen willen dus graag een mountainbike parcours, een zogenaamde Pumptrack in Drielanden. Een Pumptrack is een circuit bestaande uit een variatie van technische onderdelen zoals kombochten en overige technische elementen in het terrein, waarop je als rijder door middel van het “pompen” met je complete lichaam je fiets zonder te trappen over het circuit te laten bewegen. Kortom, een sportief Stadsidee.

Hoe is het idee ontstaan?

In het deel huizen in aanbouw in Drielanden lag veel zand en er zwierven pallets. De jongens hebben hier een parcours van gemaakt en het bleek dat veel kinderen dit aangrepen om mee te doen en de baan te verbeteren en uit te proberen. Inmiddels is de berg zand geëgaliseerd, zijn de pallets geruimd en is gestart met de inrichting van de ruimte zoals bedoeld. De jongens missen nu hun parcours. Bekijk ook onze facebook pagina. Een eventueel tekort van het budget willen Levi, Michel, Kasper en Coen aanvullen met sponsorgelden.

Project Pumptrack

In het uitgewerkte plan wordt duidelijk dat de 4 jongens echt een stadsbreed idee hebben ontwikkeld. De baan moet ergens in Drielanden komen, dat dan wel, maar de exacte locatie maakt ze niet zo heel veel uit. Van hun drie genoemde locaties hebben ze een voorkeur voor het Crescentpark. Dit park zal halverwege juli toegankelijk worden voor publiek en in het najaar zal het worden afgemaakt. De beton-/asfaltbaan voor kan mooi opgaan in het hoogteverschil en de verschillende beplanting. Inlineskaters, skateboarders en (stunt)steppers kunnen ook uitstekend gebruik maken van de pumptrackbaan. Voor ouders met kleine kinderen ook een prima oplossing. Er is namelijk geen gemotoriseerd verkeer. Een pumptrackbaan is ook een zeldzaam speelobject in Nederland.

Projectinfo

  • De locatie: Drielanden
  • Geraamde kosten: € 45.000
  • Hoogte van het benodigde budget: € 45.000
  • Teamleden / partners: Levi, Michel, Kasper en Coen
  • Extra documenten: Bekijk ons uitgewerkte plan
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen