Dolfijnenshow Dolfinarium zaterdag onderbroken door protesterende activisten

Foto: Still youTube

Drie personen met spandoeken hebben zaterdag een dolfijnenshow in het Dolfinarium verstoord. Tijdens de show liepen de drie personen met spandoeken tussen de tribune en het bassin.

Ordeverstoring dolfijnenshow

De drie personen werden door Dolfinarium-medewerkers aangesproken op hun gedrag en verzocht om de koepel te verlaten. Ze weigerden in eerste instantie om zich te verplaatsen. Ook bezoekers van het Dolfinarium begonnen zich er mee te bemoeien. Er klonk een hoop gefluit en boegeroep van de tribune. Toen de muziekshow door het Dolfinarium werd stilgelegd en dit door de spreker werd gemeld, leken de activisten eieren voor hun geld te kiezen.

Voorlopig niet de laatste

Volgens een oprichter van privé-initiatief Save the Ocean is het op deze manier nodig om de aandacht van de bezoekers vestigen op het dagelijks lijden van de dolfijnen. De groep spreekt over een sensationele actie. Een oplossing volgens de groep is het sluiten van het Dolfinarium en de showdolfijnen een plek te geven in een bewaakte zeebaai. Save the Ocean deed al eerder ordeverstoringen Duisburg (2017) en in 3x in 2018 (Frankrijk, Athene en Malta).

Activisten aangehouden

De activisten werden aangehouden en konden na een paar uur het politiebureau weer verlaten. De groep heeft aangekondigd door te gaan met protesten uitvoeren totdat het laatste Dolfinarium in de EU gesloten zal zijn.dolfijnenshow

Reacties