Martijn Kleermaker wint eerste wedstrijd op WK overtuigend met 3-0

Kleermaker debuteerde tijdens het WK van de BDO met een klinkende overwinning. Tegen landgenoot Gino Vos wist de Harderwijker met 3-0 te winnen. Tegenover Harderwijk Nieuws vertelde hij: “De wedstrijd ging lekker. Ik voelde me relaxed en had een goede focus.”

Martijn Kleermaker bij laatste 16

Kleermaker gooide 93,27 per beurt, terwijl Vos niet verder kwam dan 82,15. In de eerste set gooide Kleermaker een 160 finish en die set won hij. De tweede set wist Vos 1 leg weg te kapen bij Kleermaker, die deze met 3-1 won. Ook de derde set ging met 3-1 naar de Harderwijker, die nog wel even tegen een 12 dartfinish voorsprong in de eerste leg van Vos aankeek.

Debuut

Kleermaker is al een tijdje aan de weg aan het timmeren als darter. Zondagavond was, na een jaar van hard werken, daar dan de beloning voor met zijn allereerste WK-wedstrijd van de BDO. Tegenover Dartsnieuws.com liet Kleermaker zich eerder deze week ontvallen dat hij weet dat hij alle tegenstanders zou kunnen verslaan. Dus genoegen nemen met een bepaalde prestatie, past niet bij zijn insteek van het toernooi. De Harderwijker bekijkt wedstrijd voor wedstrijd en wil aan het einde van deze week met de trofee van het podium afstappen.

Woensdag de tweede wedstrijd

Aanstaande woensdag is de tweede wedstrijd van Kleermaker. De tv-zender Eurosport zendt het WK van de BDO uit op televisie. In de middag en in de avond worden de wedstrijden uitgezonden. De begintijd van de wedstrijd in de tweede ronde is nog niet bekend.