Ramkraak op juwelier in Smeepoortstraat Harderwijk

Foto: ©HNN

Onbekenden hebben in de vroege dinsdagochtend juwelier Poorter aan de Smeepoortstraat met een ramkraak een hoop schade bezorgd.

Ramkraak

De ramkraak werd door een omwonende opgemerkt. Deze belde direct 112 en binnen korte tijd waren er politieagenten aanwezig bij het pand. Rond 4.00 uur dinsdagochtend hoorde bewoners uit de Smeepoortstraat een harde klap. Toen een van de bewoners uit het raam keek zag deze dat er een auto achterstevoren tegen de gevel van de juwelierszaak aanstond.

Hoop schade

De daders zijn vermoedelijk op hoge snelheid achteruit op de pui in gereden. Ze zijn niet verder gekomen dan de voorpui. De schade aan het pand is enorm, zo goed als alle etalageruiten zijn kapot. Ook is het rolluik zo beschadigd dat deze vervangen moet worden. Eigenaar Ronald Pol: “De daders hebben geen sieraden buitgemaakt, ze laten ons met de mislukte ramkraak alleen met een hoop werk en een flinke schadepost achter.”

Daders op de vlucht

Van de daders ontbreekt ieder spoor. De auto die ze voor de ramkraak gebruikten blijkt als gestolen geregistreerd te staan.

Ramkraak

Ramkraak

Lees ook

Meer nieuws op: harderwijk.nieuws.nl

Reacties