Leerlingen uit Harderwijk beleven militaire dag

Foto: Defensie

Zo’n 130 leerlingen van ROC Landstede uit Harderwijk namen maandag 2 maart de trein naar Wezep. De leerlingen volgen de opleiding VEVA ( Veiligheid & Vakmanschap). Normaal zijn ze in militair uniform, alleen voor vandaag is een uitzondering gemaakt. Vanuit de school mogen ze namelijk niet reizen in militair uniform.

The Experience

Op de Prinses Margrietkazerne in Wezep organiseren militairen van 11 Pantsergeniebataljon vier dagen lang ‘the Experience’. Tijdens deze dagen worden de bezoekers letterlijk meegenomen in het werk van de pantsergenie. Rawi uit Harderwijk doet de opleiding grondoptreden niveau 3.‘ Ik wil een gevechtsfunctie bij de landmacht, pantsergenie of pantserinfanterie’.

Nieuw personeel werven onder leerlingen

Marieke uit Emmeloord zit in het 2e jaar VEVA bedrijfsautotechniek op ROC Landstede in Harderwijk. ‘Leuke ervaring vandaag’, zegt ze terwijl ze uit de boxer, een gepantserd militair voertuig, stapt. Maar is er zoveel keus binnen de Landmacht dat ik het nog niet weet wat ik wil. Sleutelen aan een militair voertuig lijkt mij heel leuk’. De Landmacht is op zoek naar nieuw personeel; landelijk zijn er duizenden vacatures. Door leerlingen kennis te laten maken met het werk van pantsergenisten willen de militairen hen inzicht geven in hun werk, enthousiast maken en uitnodigen om na hun opleiding toch vooral bij de pantsergenie te komen solliciteren.

Hindernissen

11 Pantsergeniebataljon is onderdeel van de 43 Gemechaniseerde Brigade. Het bataljon zorgt voor gevechtssteun. Zo maken zij bijvoorbeeld hindernissen zodat een vijand niet snel kan oprukken en maken zij de hindernissen van de vijand ongedaan. Bovendien heeft de eenheid een compagnie met verschillende specialisten in huis op het gebied van chemische-, biologische-, radiologische– en nucleaire- stoffen, advanced search en genieverkenning. 11 Pantsergeniebataljon werkt regelmatig in opdracht van het openbaar ministerie bij het zoeken naar drugs, wapens enz. in strafzaken en is al meerdere keren ingezet bij verschillende missies zoals in Litouwen en Afghanistan en bij de wederopbouw na orkaan Irma op Sint-Maarten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen