Beweegroutes voorzien in nieuwe behoefte aan individueel sporten 

Foto: Pixabay

In samenwerking met GA! Harderwijk heeft de gemeente Harderwijk een plan gemaakt voor het uitzetten van beweegroutes.

Beweegroutes

Het worden 5 routes van circa 5 km lang bedoeld voor wandelen, hardlopen en skeeleren en een speciale cooperbaan van 1.000 meter. De routes worden uitgezet samen met Atletiek Vereniging Athlos. Langs de routes komen watertappunten en waar mogelijk ook rek- en strekpalen en een sprintbaan. De markering wordt gemaakt van roestvrij staal in de vorm van een soort reuze punaises. De eerste 2 routes zullen in juli in gebruik worden genomen. De 3 andere routes worden in 2021 gerealiseerd en de cooperbaan volgt in 2022.

Goede stimulans

Marcel Companjen, wethouder sport, is blij met deze nieuwe sportieve voorziening: “De gemeente Harderwijk gaat voor gezonde inwoners. En het is daarom belangrijk om iedereen te stimuleren meer in de buitenlucht te bewegen. Met de nieuwe routes spelen we in op de groeiende behoefte aan individueel sporten. We zorgen voor een veilige, ongedwongen en leuke manier om te kunnen sporten in een beweegvriendelijke omgeving. En het is meteen een mooi manier om Harderwijk weer extra op de kaart te zetten.” Het plan sluit aan bij een motie van 8 november 2018 waarin de gemeenteraad van de gemeente Harderwijk aangaf vanaf 2019 akkoord te gaan om geld vrij te maken voor het ontwikkelen van een aantal beweegroutes.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen