Koningsdag 2020 wordt niet gevierd zoals anders maar landelijk en vanuit huis

Foto: Pixabay

De Oranjevereniging Harderwijk had uiteraard al veel zaken geregeld voor Koningsdag 2020, maar helaas gaat dit niet door. Omdat de Oranjevereniging de verjaardag van de Koning niet zomaar voorbij wil laten gaan, is er gekozen om ook in Harderwijk Woningsdag te vieren.

Koningsdag wordt Woningsdag

Woningsdag is een landelijk initiatief dat ook op 27 april plaatsvindt. De alternatieve Koningsdag. Het advies is op 27 april nog steeds om alleen voor het hoognodige of een wandeling door de buurt naar buiten te gaan. We moeten thuis blijven, in en rond je eigen woning. Koningsdag wordt Woningsdag.

Aanhaken

Oranjevereniging Harderwijk wil, samen met de andere Oranjeverenigingen in Nederland, tot het volgende landelijke programma komen op Koningsdag.

Ochtendprogramma

06.19 uur
Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar.
09.45-10.00 uur
Klokgelui in geheel Nederland en in op de Antillen.
10.00 uur
EO/KBOV Nationale Aubade.
Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.
Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) Zijne Majesteit met zijn verjaardag.
10.00-18.00 uur
Start digitale kleedjesmarkt (landelijke uitwerking is in ontwikkeling)
11.00 uur      
OS: Compilatie Koningsdag

Middagprogramma

13.00 uur
Overhandiging bundel ‘Koningsbrieven’. Ben je 12 jaar of jonger en wil je meedoen aan het schrijven en tekenen van een boek? Doe mee! Schrijf in maximaal 15 regels of teken jouw verhaal, jouw ervaring op over de coronacrisis. Over de tijd dat je thuis moest zijn, hoorde over mensen die ziek waren, niet naar school mocht, papa of mama die thuis moest blijven of juist heel veel moest werken. Schrijf of teken iets moois en stuur dit op voor 22 april, maak er een foto van en stuur je verhaal op naar [email protected] of app je foto naar: 06-20846118. Zet vooral je naam, leeftijd en woonplaats erbij. Dan plaatsen zij jouw verhaal of jouw tekening in het Boek voor de Koning. Met het inzenden van je verhaal gaan je ouders akkoord dat het gepubliceerd wordt.Zie toelichting hieronder.
15.00 uur
Zingen voor saamhorigheid; tegen het eenzaamheidsvirus. Artiesten treden in heel Nederland solo op voor verzorgingstehuizen onder leiding van Ali B.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen