Jongste Harderwijkers tot en met 18 jaar krijgen wat meer bewegingsvrijheid

Foto: Pexels

Kindopvangcentra mogen volledig open, basisscholen mogen deels open en er mag onder voorwaarden gesport worden.

Jongste Harderwijkers mogen wat meer

De jongste inwoners van onze gemeente mogen weer wat meer. Vanaf 29 april mag er onder voorwaarden gesport worden. De jeugd tot en met 12 jaar mag georganiseerd en onder begeleiding buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen ook buiten sporten onder begeleiding, maar moeten wel 1,5 meter afstand houden. Wedstrijden mogen nog niet gespeeld worden.

Topsporters

Topsporters mogen hun trainingen weer oppakken. Dit mag binnen en buiten zolang er maar anderhalve meter afstand wordt gehouden. Niet iedereen is een topsporter, topsporter ben je volgens het NOC-NSF als je nationaal en/of internationaal op het hoogste niveau een sport beoefend.

Op bezoek bij ouderen

Ouderen van 70 jaar of ouder die zelfstandig wonen, mogen weer bezoek ontvangen. Ook dit is wel weer onder voorwaarden. Het mag namelijk maar door één of twee vaste personen zijn. De situatie in verpleeghuizen en zorginstellingen is nog steeds te zorgwekkend, dus voor de bewoners op dit soort locaties geldt helaas nog steeds een bezoekverbod.

Weer naar opvang en naar school

Vanaf maandag 11 mei mogen kinderen weer naar de kinderopvangcentra. Deze bedrijven mogen hun deuren weer volledig openen. Ook basisscholen moeten hun deuren vanaf dit moment weer openen voor het geven van les. Het advies van het OMT aan het kabinet is om basisscholen klassen te laten halveren. De ene helft naar school te laten gaan en de andere helft van de onderwijstijd thuis. Scholen zijn zelf vrij om dit in te delen naar hun eigen visie.

Tot en met 19 mei geen wijzigingen

Dit betekent dat andere onderwijsinstellingen gesloten blijven. Eet- en drinkgelegenheden moeten de deuren dichthouden, maar er mag wel bezorgd of afgehaald worden. Sportverenigingen mogen voor volwassenen geen activiteiten organiseren. Fitnessclubs, sauna’s, casino’s, amusementshallen en seksinrichtingen blijven ook nog dicht. Musea, theaters, concertzalen en sportclubs mogen ook nog niet open. Mensen met een contactberoep mogen nog niet aan het werk en het is nog steeds verboden om een samenkomst te organiseren.

Evenementen

Het evenementenseizoen is alweer beëindigd voordat het überhaupt begonnen was. Alle evenementen in heel Nederland die tot 1 september op de agenda stonden, zijn verboden. Het wordt dus een rustige zomer in 2020 voor liefhebbers van festivals, proeverijen, muziekavonden en andere leuke events waar meer dan 100 personen op afkomen.

Basismaatregelen

De basismaatregelen blijven gelijk. We moeten anderhalve afstand blijven houden van elkaar. We moeten zoveel mogelijk thuisblijven. En je handen moet je vaker wassen dan normaal. Hoesten en niezen in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. Als je verkouden bent, blijf je thuis en ziek je uit. Ben je ook benauwd en/of heb je koorts? Dan moet het hele gezin thuisblijven. Groepen vormen mag nog steeds niet. Je mag niet met meer dan twee personen samen zijn. Wil je dit wel? Dan moet er minimaal anderhalve meter tussen elkaar zijn. Ga alleen naar buiten om een frisse neus te halen of om boodschappen te doen. Thuiswerken wordt ook nog steeds als maatregel gehanteerd.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen