Bodyworld Harderwijk opende op 1 juli om 24.00 uur weer de deuren

Foto: ©Maximaal Sales

Om z’n trouwe sporters tegemoet te komen, besloot Ben om op woensdag 1 juli om 24.00 uur zijn deuren open te gooien. Vanaf dat tijdstip mocht er eindelijk weer binnen gesport worden.

Bodyworld Harderwijk

“Het was wel even raar,” zo zegt Ben. “Van helemaal geen sporters en alleen wij zelf als personeel, naar weer sportende mensen over de vloer. Het lijkt wel alsof we voor het eerst open zijn.” Voor Bodyworld waren het gekke maanden. Net als iedere andere sportschool waren ze dicht vanwege de corona-uitbraak. Maar waar een paar weken geleden sommige sportschooleigenaren hun hele hebben en houwen naar buiten sjouwden, bleef de Vuldersbrink leeg. “Wij hebben simpelweg geen ruimte om buitensport te organiseren,” zegt Dina. “Sommige leden wilden gewichten of elastieken lenen, dat was geen probleem.”

Anderhalve meter

De anderhalve meter maatschappij waar we momenteel nog steeds in leven, is een lastige kluif voor ondernemers waar mensen komen voor de gezelligheid of om te sporten. Ook dit was voor Ben even puzzelen. “Hier hebben we prima de ruimte voor anderhalve meter afstand. Ik heb beneden de cardio- en krachtapparatuur staan. Waar anderhalve meter afstand kan, heb ik geen signalering geplaatst. Waar het niet mogelijk is, daar hebben we tape op de vloer geplakt of apparaten buiten werking gezet. Overal hangen posters waar de leden worden gewezen op het houden van afstand. En ik reken op het gezond verstand van m’n leden, zegt hij lachend.”

Groepslessen

Op de bovenverdieping zijn twee sportzalen. Hier worden de groepslessen gegeven. Twee keer in de week bokszaktraining en het in Bodyworld nieuwe BBB. Ook deze lessen worden vanaf deze week weer opgestart. “Voor de groepslessen is het handig als je van te voren opgeeft of je er bij bent. Dan weten we welke maatregelen we moeten nemen. We desinfecteren alle bokszakken, stootkussens en matten.”

Hygiëne

Met de hygiëne zit het ook goed bij de sportschool. Dina: ”We hebben voor iedere gast een spuitbus met desinfectant. Dan kun je voor en na gebruik van de apparatuur deze schoonmaken. Als je naar huis gaat, lever je het flesje weer in. En we maken zelf nog meer schoon dan we normaal al doen.”

Leden

Bij Bodyworld kun je je altijd aanmelden voor een proefles of –training. Ben: “We zijn helaas flink wat leden kwijtgeraakt toen we de deuren dicht hadden. Dat is echt wel flink balen. Gelukkig hadden we ook een hoop leden die hun lidmaatschap maandelijks bleven voldoen. Daar zijn we deze leden erg dankbaar voor. Voor mensen die nu graag de coronakilo’s eraf willen hebben, of gewoon weer graag willen sporten zou ik willen zeggen: Meld je snel aan, want de aanmeldingen stromen alweer binnen.”

Interview

https://youtu.be/b6A7DF7bG7M

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

 

 

Reacties