Harderwijk op IJs gaat dit jaar niet door vanwege coronamaatregelen

Foto: ©Frits Sparnaaij

Gisteravond viel misschien wel de zwaarste beslissing voor het bestuur in de historie van het bestaan van de Harderwijkse ijsbaan in het centrum van de stad. In 2020 zal er geen ijsbaan zijn op de Markt. Geen ijspaviljoen.

Harderwijk op IJs

Jaar in, jaar uit, is het vooral genieten voor de Harderwijkse kinderen die kunnen genieten van de tijdelijke kunstijsbaan op de Markt. Dankzij partners, sponsoren en tientallen vrijwilligers is het ieder jaar weer een gezellige tijd rondom de kerstdagen. Meestal vanaf halverwege november tot het einde van de kerstvakantie staat er een compleet ijsdorp op de Markt. Schaatsen, drinken, eten en gezellig samen zijn.

Maatregelen

De maatregelen die de stichting en het bestuur zouden moeten nemen in deze coronatijd, zorgen er voor dat er dit jaar geen kwaliteit, sfeer en gezelligheid geleverd kan worden. Ook is de gezondheid van de vele vrijwilligers een belangrijke reden om de ijsbaan een jaartje over te slaan. Als de ijsbaan en het paviljoen dit jaar wel opgebouwd zouden moeten worden, zou dit volgens een kostbaar plaatje moeten worden aangepast vanwege de covid-19-maatregelen. De 14e editie zal dus in 2021 plaatsvinden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties