Harderwijk bouwde al stevig door en dit wordt de komende jaren niet minder

Foto: ©Maximaal Sales

Het woningbouwoverzicht voor de eerste helft van 2020 in Harderwijk laat de cijfers zien van de afgelopen jaren en voor de komende jaren zien

Klein aantal sociale huur in Harderwijk

Slechts 61 sociale huurwoningen komen er maar bij in 2020. In 2019 werd maar de helft gehaald van het geplande aantal. “Deze 61 woningen zijn niet eens genoeg om het gat van 2019 te dichten, laat staan dat van 2020. Het gat wordt alleen maar groter,” zegt Wilco Bos, fractievoorzitter van de PvdA. De 61 sociale huurwoningen die gebouwd gaan worden in 2020 is overigens 19% van het totaal te bouwen woningen.

Alle doelgroepen

Uit het overzicht blijkt dat er in de komende jaren nog een flink aantal woningen gerealiseerd gaan worden. De verwachting is dat er per jaar zo’n 270 woningen bij gaan komen. Waarvan zo’n 58 voor sociale huur bestemd zullen zijn. Dat is zo’n 21%. Er gaat dus volgens de verwachtingen wel meer gebouwd bestemd voor social huur, maar dit percentage is niet heel hoog. Volgens Henk Vermeer, fractievoorzitter van Harderwijk Anders is het vooral belangrijk om te kijken naar alle doelgroepen. Vermeer: “De cijfers van benodigde woningen kun je opdelen in meerdere groepen. En als je dat doet, dan zie je dat er in andere doelgroepen veel meer gebrek is aan woningen, dan voor de groep sociale huurwoningen. De geplande woningen gaan echt helpen, maar dan moet de vaart er wel in komen. Daar hebben we vertrouwen in.”

Doorschuiven en inbreiden

De vergrijzing neemt landelijk toe, maar ook in Harderwijk. Hierdoor zie je in Harderwijk veel appartementencomplexen verschijnen. Op twee plekken waar kerken stonden, is en wordt gebouwd. Een seniorencomplex op de Boerhaavelaan, zorgcomplex Randmeer dat deels gesloopt en dan weer herbouwd wordt. Een woonwagenbeleid waarin wordt gesproken over een nieuw woonwagenkamp en de vakantieparken die woonwijken gaan worden. Waterfront en Drielanden. De grootscheepse renovatieprojecten van UWOON die de afgelopen jaren zorgden voor veel verhuizingen. Oude bedrijfsgebouwen in een woongebied, die gesloopt worden en waar woningen gebouwd gaan worden. Allemaal projecten die in de gemeente plaatsvinden om de ambitie van het college op het gebied van wonen waar te maken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen