Start fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker!’

Foto: Pixabay

Op maandag 16 november gaf wethouder Jeroen de Jong het startsein voor de fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker!’.

Start fietsverlichtingscampagne

“Goede zichtbaarheid is voor iedereen van heel groot belang, dus ook voor kinderen en jongeren, om veilig in het verkeer te zijn en ook weer veilig thuis te komen.  Deze campagne helpt om dat niet te vergeten”, aldus wethouder Jeroen de Jong. Het campagneteam van ‘AAN in het donker!’ is actief op maandag 16 november van 17.00 – 20.00 bij Sportcomplex Sypel.

Goede verlichting

Goede fietsverlichting is belangrijk en vaste verlichting is de norm. Maar als die even niet werkt deelt het team gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabeltje uit aan fietsers. Jongeren die wel met verlichting fietsen maken kans op één van de bioscoopbonnen. Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting.

Ondersteuning

De campagne wordt uitgevoerd door Bureau Kragten, S.M.I.L.E Promotions en SHIFT gedragsverandering in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Tijdens de actie werden de RIVM-richtlijnen en kabinetsmaatregelen in acht genomen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties