CDA stelt vragen over de bio-energiecentrale op Lorentz

Foto: Google Street View

Op het terrein van het Waterschap Vallei en Veluwe in de gemeente Harderwijk ontstaat langzaam maar zeker een energie hub.

Bezoek aan bio-energiecentrale

Een van de onderdelen is de bio-energiecentrale die hier reeds enige jaren werkzaam is. Al sinds de start van deze collegeperiode staat in de agenda een werkbezoek aan deze bio-energiecentrale. Het CDA heeft hier destijds om gevraagd met als doel meer inzicht te krijgen in de verwerking van mest op deze locatie. De partij hoopt dat dit werkbezoek na deze coronaperiode nog door kan gaan.

Onrust

Momenteel signaleren wij onrust onder inwoners naar aanleiding van een uitzending op t.v. van afgelopen zondagavond door KRO-NCRV over afval, het verwerken van mest en het vergistingsproces zoals dat plaats vindt in een bio-energiecentrale. Het CDA heeft hierover vragen opgesteld. Zo wil Gerdien Morren van het college weten of ze het programma De Vuilnisman van jl. 14 maart gezien heeft? En als dat dan zo is, vraagt ze zich af of het college wat kan vertellen over de Harderwijkse Centrale. Hoeveel vervoersbewegingen er zijn en wanneer de  vervoersbewegingen plaatsvinden?

Soort centrale

Ook wil ze weten welke stromen er in de Harderwijkse vergister verwerkt worden. Dit komt omdat er mogelijk ook stromen zoals afvalwater en rioolslib verwerkt worden wat schadelijk kan zijn voor de volksgezondheid en milieu. Daarbij wil de partij ook graag weten of er controles worden uitgevoerd en hoe het controlesysteem dan werkt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen