Mika van de Scheur kent topdebuut in Honda 9PK-klasse

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Ze rijden allebei voor hetzelfde team, zijn allebei debutant, en waren allebei zeer succesvol tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series.

Mika van de Scheur wordt knap tweede

Giel Huntink (10) uit Aalten werd eerste bij de Junioren van de Honda 9 PK-klasse, Mika van de Scheur (15) uit Harderwijk werd bij zijn debuut bij de Senioren knap tweede. Teambaas Jeffrey van Diggele van JD-Kartsports glom ondertussen van trots. Net zoals zijn rijders trouwens.

Uitstekend debuut

Van de Scheur kende een uitstekend debuut in de Honda 9PK-klasse. Dat hij zo snel was, had de jonge Gelderlander niet echt verbaasd. “Ik wist wel dat we de goede snelheid hadden om vooraan te kunnen rijden. Ik was er blij mee omdat het niet de makkelijkste wedstrijd was”, zei hij. “Op het einde heb ik een nog best wel heftig gevecht gehad. Ik kwam maar een paar duizendsten van een seconde eerder over de finish dan de nummer drie. Ik kon het verschil wel zien, maar de race had geen bocht verder moeten eindigen.” Van de Scheur begon vorig jaar al in de Honda 9PK- klasse, toen nog bij de Junioren. “We hadden een paar jaar geen wedstrijden gedaan, alleen een beetje getraind. Dit leek ons een leuke klasse met veel deelnemers. Nu probeer ik eerste te worden van de Senioren.”

Kart-team

Het mooie van de klasse van Huntink en van de Scheur is dat daar op niveau wordt geracet tegen een betaalbaar budget. De Honda 9PK-klasse is daarmee een klasse die bereikbaar is voor veel mensen en zo toch veel plezier kunnen beleven aan de sport. Dat bleek ook uit het startveld van 34 rijders. Jeffrey van Diggele, teambaas van JD-Kartsports weet dat er hard gestreden wordt in de klasse. “De rijders werken er hard voor. Ze willen elk weekend winnen. Als dat niet is gelukt, willen ze weten waarom niet en gaan we zoeken hoe het beter kan”, aldus Jeffrey. “Voor ons als team is het supergaaf om met zulk soort jongens te kunnen racen. We hebben een goede samenwerking met de rijders en we zijn er serieus met zijn allen mee bezig.” Dat Huntink en van de Scheur zo sterk presteerden, had Jeffrey wel enigszins verwacht. “We wisten dat ze het kunnen als we alle puntjes op de i krijgen. Dan moeten we ver voorin kunnen meedoen. Dit is alvast een goede start!”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen