Poelier Kings Grillkippen (Tweelingstad) stopt ermee

Foto: ©Kings Grillkippen/Maximaal Sales

Martin Schaftenaar van poelier Kings Grillkippen stopt er mee. Zo’n 2 weken geleden kreeg hij te horen dat zijn leverancier ermee stopt.

Product niet meer leverbaar

Het kenmerkende concept van Kings Grillkippen,‘breaded’ en gekruide kip, zijn daardoor niet meer leverbaar. Een andere leverancier die de kipproducten van Schaftenaar kan leveren, is niet zo makkelijk gevonden. Schaftenaar voelt zich genoodzaakt te stoppen met zijn kraam in de Tweelingstad. Hier staat hij iedere woensdag. De rest van week staat hij in de regio. Ook Zeewolde en Nunspeet zijn standplaatsen van de rode kraam.

Bekend gezicht

Schaftenaar heeft een opvallende rode verkoopkraam. Zijn bedrijf bestaat inmiddels 16 jaar en daarmee is hij een bekend gezicht in de ambulante kippenhandel in de regio. Alleen al in de omgeving van Nunspeet heeft hij een klantenkring van zo’n 600 personen die graag een kippetje (of ander kipproduct) bij hem kopen. Tegen deze website vertelt Schaftenaar: “Het is lastig. We doen dit al zo lang en zagen geregeld dezelfde mensen aan de kraam komen. Over een paar weken moeten we dat gaan missen.”

Corona

Schaftenaars leverancier uit Putten is getroffen door de coronacrisis en is het bedrijf gaan reorganiseren. Kings Grillkippen is niet de enige gedupeerder. Tientallen poeliers worden hierdoor gedupeerd. Schaftenaar wil niet gaan stilzitten: “Wij hebben Kings opgebouwd en gemaakt tot wat het nu is en dat kan ik niet zomaar opgeven. Hoe nu verder weet ik nog niet. Misschien beginnen we wel een kipwinkel in Nunspeet.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen