Dierenambulance Noord-West Veluwe geeft tips over jonge vogeltjes

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Hoor of zie jij buiten ook zoveel vogels geluidjes maken en naar elkaar roepen?

Dierenambulance Noord-West Veluwe geeft tips

Dat heeft te maken met de vele jonge vogels die op dit moment de nesten gaan verlaten. De meeste zullen niet direct weg kunnen vliegen en overleven hierom de eerste tijd laag bij de grond. De vogeltjes kunnen namelijk nog niet goed vliegen maar zijn te groot om in het nest te blijven. De ouders duwen de vogels uit het nest of de jongen springen er zelf uit. Vanaf deze tijd zullen de jonge vogels over de grond lopen. De ouders blijven in de buurt, houden de kleintjes nauwlettend in de gaten en geven ze te eten.

Steeds langer

De tijd tussen de maaltijden zal echter steeds verder opgerekt worden tot de ouders op een dag niet meer bij de jongen komen kijken. De jonge vogel heeft geen keuze en moet gaan vliegen, dit kan een paar dagen duren maar lukt vrijwel altijd. Zie je een jonge vogel op de grond en is het niet gewond, verzwakt of op een gevaarlijke plek, laat het dier dan vooral met rust! Het vogeltje zal zijn weg vinden en heeft meer overlevingskans als hij buiten blijft en met rust gelaten wordt. Op het moment dat je weg gaat en de kust veilig is voor de ouders, zullen zij het jonge vogeltje weer voeren. Daarbij is het volgens de wet zelfs verboden wilde vogels te houden.

Meer info

Zie je een dier in nood of heeft u ons hulp nodig?! Bel: 0341-230529. Draagt u de Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe een warm toe. Neem dan eens een kijkje op www.dierenambulance.eu en wordt donateur of vrijwilliger.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen